Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o šetnji u okviru „Evroprajda“: Poštovaće se zakon i odluka MUP

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Kada je u pitanju šetnja u okviru "Evroprajda" mislim da će se poštovati zakon i odluka Ministarstva unutrašnjih poslova, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić
"Mislim da će se poštovati zakon i odluke Ministarstva unutrašnjih poslova. Stvarno nisam ulazio u sve detalje i to je sve što mogu da vam kažem. Neću da se bavim pokvareno nametnutom temom srpskom narodu. I oni koji su za i oni koji su dramatično protiv, svi zajedno učestvuju u hibridnom ratu protiv Srbije", rekao je Vučić za Pink odgovoarajući na pitanje o poslednjim izjavama predstavnika "Evroprajda" u Beogradu koji saopštili novu rutu šetnje.
On je dodao da zbog toga sada mora da se bavi beznačajnim temama, umesto onima koje su važne, kao i da ne može da shvati da neko daje sebi za pravo da može da šeta, a onaj drugi ne može.
„Zamolili smo ih da ne šetaju ovoga puta, a oni su vređali Anu Brnabić da je bednica. I onda razumete zašto sam ja ova dva dana u Skupštini Srbije krčmio put slobodnoj, pristojnoj Srbiji, Srbiji koja će da pobedi oba ta ekstremna dela i na levici i na desnici. Potrebna nam je normalna Srbija“, istakao je Vučić.
Zašto Zapad insistira na tome da se u Srbiji održi „Evroprajd“ i u kojoj meri je pitanje ljudskih prava i sloboda politizovano za Sputnjik je analizirao Dušan Proroković u autorskoj emisiji „Prorok“:
Parada ponosa u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SRBIJA
Predstavnici „Evroprajda“ predali Vladi Srbije peticiju i saopštili novu rutu šetnje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala