- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Bura u hrvatskom naftnom i gasnom gigantu: Mađarski članovi uprave dali ostavke, spremne i smene

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Suradnik13/Cropped photo / Sedište kompanije INA u Zagrebu
Sedište kompanije INA u Zagrebu - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Dva mađarska člana uprave kompanije INA u Hrvatskoj podneli su ostavke, iako ni na koji način nisu umešani u nedavnu pljačku te kompanije, saopšteno je na Zagrebačkoj berzi.
„Ferenc Horvat i Jožef Simola, članovi Uprave INA koje je nominovao MOL, podneli su ostavke danas, uprkos tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje u vezi sa INA, koje su se pojavile u javnosti krajem avgusta“, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da će obojica nastaviti da obavljaju dužnost članova Uprave do imenovanja njihovih naslednika kako bi se obezbedio kontinuitet poslovanja kompanije.
Oglasio se i MOL sa istim saopštenjem, uz komentar da su oba člana Uprave u odlasku bila zgrožena otkrićima oko „slučaja Škugor“, a ostavkama su, kaže, pokazali ličnu komandnu odgovornost za celokupno poslovanje kompanije, preneo je Tanjug.
Nedavno je ostavku podneo i predsednik Uprave Šandor Fasimon, a hrvatski mediji navode da hrvatski članovi Uprave ne žele da podnesu ostavke, najverovatnije kako ne bi izgubili pravo na visoke otpremnine, ali je vlada već donela odluku o njihovom razrešenju.
Fasimon je prilikom podnošenja ostavke izjavio da nije povezan s kriminalom Damira Škugora i saradnika u INA, ali da kao čelni čovek kompanije mora da ponudi ostavku kao moralnu obavezu.
Afera u vezi sa kompanijom INA otkrivena je kada je policija uhapsila petoro ljudi, među kojima i direktora za trgovinu gasom, zbog malverzacija prilikom prodaje plina vrednih 133 miliona evra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala