- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ekvadoru opet preti izbacivanje sa Mundijala u Kataru

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaЭmblema ČM-2022 po futbolu v Katare
Эmblema ČM-2022 po futbolu v Katare  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Britanski dnevnik „Dejli Mejl“ objavio je nove dokaze o korišćenju lažne krštenice od strane fudbalske reprezentacije Ekvadora i njihovog defanzivca Bajrona Kastilja.
Selekcija Ekvadora nalazi se pod pretnjom suspenzije sa Svetskog prvenstva u Kataru posle informacije da je Kastiljo poreklom Kolumbijac i da nije imao pravo nastupa u kvalifikacijama jer je lažirao identitet.
Britanski list je objavio transkript intervjua koji je Kastiljo dao pre četiri godine pred rukovoidstvom Fudbalskog saveza Ekvadora. U tom intervjuu fudbaler je priznao da nije rođen 1998, kako mu piše u krštenici, već 1995. godine.
Takođe, puno ime fudbalera – Bajron Havijer Kastiljo Segura – podudara se sa podacima iz kolumbijske krštenice, i nije isto kao ono koje stoji u zvaničnim ekvadorskim papirima – Bajron David Kastiljo Segura.
U intervjuu, fudbaler detaljno opisuje svoj prelazak iz kolumbijskog grada Tumako u ekvadorski San Lorenco kako bi nastavio fudbalsku karijeru i naveo identitet ekvadroskog biznismena koji mu je pomogao da dobije nove papire.
Dejli Mejl tvrdi da je Fudbalski savez Ekvadora svesno sakrio sve ove podatke od FIFA.
Zolja u Hrvatskoj - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
SPORT
Neverovatne scene iz Hrvatske – „zoljom“ na fudbalere /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala