- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amazon počinje snimanje serije „Blejd raner“

© AFP 2023 / ROBERT MARQUARDTBlejd Raner
Blejd Raner - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Amazonov Prajm video dao je zeleno svetlo za početak snimanja serije „Blejd raner 2099“, prema motivima legendarne naučnofantastične filmske franšize. Seriju će snimati Amazon stjudios i Alkon entertejnment, a reditelj filma iz 1982, Ridli Skot biće izvršni producent, a scenario će pisati Silka Luisa.
„Originalni „Blejd raner“ u režij9i Ridlija Skota smatra se jednim od najvećih i najuticajnijih naučnofantastičnih filmova svih vremena, i uzbuđeni smo što predstavljamo „Blejd raner 2099“ našim globalnim Prajm video kupcima“, rekao je šef Amazon studija Vernon Sanders, prenosi Holivud riporter.
„Počastvovani smo što možemo da predstavimo nastavak franšize i uvereni smo da će udruživanjem sa Ridlijem, Alkon entertejnmentom, Skot fri prodakšnom i izuzetno talentovanom Silkom Luisom, „Blejd raner 2099“ biti tematski, intelektualno i i u duhu svojih filmskih prethodnika“, dodao je on.
Još u februaru, Amazon je objavio da razvija priču za „Blejd raner 2099“. Iako naslov implicira da se radnja odvija pedeset godina nakon radnje filma „Blejd raner 2047“ iz 2017, u režiji Denisa Vilneva, ostali detalji radnje do sada nisu objavljivani. Serija će biti prva televizijska obrada kultnog filma.
„Publika je prvi put otkrila briljantnu viziju Ridlija Skota pre 40 godina i film je tada postao jedan od najuticajnijih naučnofantastičnih filmova svih vremena. Sledeći nastavak Denisa Vilneva postao je jedan od najgledanijih nastavaka svih vremena. Dakle, shvatamo da imamo veoma visoko postavljene standarde“, izjavili su izvršni direktori Alkona, Endrju Kosov i Broderik Džonson.
Silka Luisa postala je poznata po radu na scenarijima za nekoliko serija, među kojima su „Halo“ i „Sjajne devojke“, a kultni film Ridlija Skota nastao je po romanu Filipa K. Dika „Sanjaju li androidi električne ovce“.
Radnja filma (i romana) smeštena je u sumornu budućnost u kojoj korporacije imaju nekontrolisanu moć i ne prezaju ni od čega da bi povećale svoj uticaj i bogatstvo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala