- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh objasnio do čega je doveo pokušaj da se izgradi svet bez moralnih vrednosti

© Press-služba Patriarha Moskovskogo i vseя Rusi / Uđi u bazu fotografijaRuski patrijarh Kiril
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Savremeni izazovi i pokušaji da se izgradi svet bez oslanjanja na moralne vrednosti doveli su ne samo do gubitka pojma pravde u međunarodnim odnosima, nego i do žestoke konfrontacije i vojnih sukoba, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

„Izazovima, koje je prouzrokovala pandemija virusa korona, priključili su se prehrambeni, energetski i ekonomski problemi, izazvani pokušajima da se izgradi svet bez oslanjanja na moralne vrednosti. U poslednje dve decenije ti pokušaji su doveli ne samo do gubitka pojma pravde u međunarodnim odnosima, nego i do žestoke konfrontacije, vojnih sukoba, širenja terorizma i ekstremizma u različitim delovima sveta“, navodi se u obraćanju patrijarha učesnicima VII kongresa lidera svetskih i tradicionalnih religija koji se održava u Kazahstanu.

Prema rečima patrijarha Kirila, danas je ljudima „teže nego ikad da se orijentišu u moru informacija, da se odupru ideološkim sugestijama, da održe trezven um i duševni mir“.
„Mogućnost vođenja dijaloga u sadašnjim teškim okolnostima je veoma dragocen resurs. To je važan korak ka rešavanju postojećih problema. Siguran sam da mirotvorni dijalog verskih poglavara, zajedno sa njihovim uticajem na umove i srca ljudi, može i treba da pomogne u prevazilaženju izazova našeg vremena, harmonizaciji međunarodnih odnosa, uspostavljanju pravednog svetskog poretka“, poručio je ruski patrijarh.
Patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
RUSIJA
Ruski patrijarh: Teško je bogatom čoveku da uđe u raj - podelite šta imate
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala