- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iznenađenje u Ligi šampiona: Benfika nadigrala Srbe u Torinu

© AP Photo / Antonio CalanniDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Noć iznenađenja u Ligi šampiona obeležili su fudbaleri Benfike koji su kao gosti slavili u Torinu protiv Juventusa sa 2:1. Čelsi nije uspeo da pobedi na Stamford Bridžu austrijski Salcburg (1:1), ali su zato uloge favorita opravdali Real, PSŽ, Mančester siti...
U Torinu još jedno pomračenje za Srbe. Filip Kostić i Dušan Vlahović bili su starteri u dresu Stare dame, a izgledalo je sve bajno jer je italijanski velikan brzo poveo preko Poljaka Milika već u četvrtom minutu.
Malo je falilo da Filip Kostić stigne do prvenca u dresu Juvea u 17. minutu kada je šutirao pored gola iz dobre pozicije.
Do odlaska na odmor hrabra Benfika je stigla do izjednačenja. Žoao Mario je sa bele tačke u 43. posle nespretnog starta mladog Miretija poravnao rezultat i obradovao gostujuće navijače i trenera Šmita.
Samo što je počelo drugo poluvreme gosti su ponovo šokirali Torino. Igrači Benfike su sjajno kombinovali, šutirao je Rafa Silva, a Brazilac David Neres u 55. minutu posle udarca i odbitka servirao preokret i doneo pobedu svom timu.
Probao je Juventus da dođe bar do remija u psolednjih pola časa igre, ali nije iskoristio stvorene šanse. I Benfika je znala da zapreti iz opasnih kontri pa je viđen zanimljiv duel.
Dušan Vlahović je zatresao mrežu portugalskog tima u samom finišu, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda u kome se nalazio asistent De Šiljo.
Tako posle dva odigrana kola Juventus i dalje ne zna za pobedu u grupi H u kojoj je Pari Sen Žermen savladao Makabi posle preokreta u gostima sa 3:1.
Dželat Crvene zvezde u kvalifikacijama poveo je preko Šerija u 24, ali je Mesi do odlaska na odmor poravnao na 1:1. Pobedu Parižanima u drugom poluvremenu doneli su Embape u 69. i Nejmar u 88. minutu.
Mančester siti je savladao Dortmund posle preokreta sa 2:1. Džud Belingem je šokirao Etihad u 56. minutu, ali su pobedu Građanima doneli Stouns u 80. i Holand u 84. minutu. U istoj grupi Kopenhagen i Sevilja su odigrali meč bez golova.
Real je u Madridu lako porazio Lajpcig sa 2:0 golovima Valverdea u 80. i Asensija u 90. minutu.
Ni Čelsi nije uspeo da stigne do premijerne pobede u Ligi šampiona. Novi trener Grejem Poter morao je da se zadovolji bodom na debiju na klupi Plavaca protiv austrijskog Salcburga (1:1).
Sterling je doveo Čelsi u vođstvo u 48. minutu, dok je Okafor na drugoj strani izjednačio u 75. Strahinja Pavlović odigrao je svih 90 minuta solidno za goste i zaradio žuti karton.
Liga šampiona, drugo kolo
Grupa A
Rendžers - Napoli 0:3 (0:0)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Grupa E
Čelsi - Salcburg 1:1 (0:0)
Milan - Dinamo Z. 3:1 (1:0)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Grupa F
Real - Lajpcig 2:0 (0:0)
Šehtjor - Seltik 1:1 (1:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Grupa G
Mančester s. - Dortmund 2:1 (0:0)
Kopenhagen - Sevilja 0:0
Standings provided by SofaScore LiveScore
Grupa H
Makabi - PSŽ 1:3 (1:1)
Juventus - Benfika 1:2 (1:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala