- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jerevan optužuje Baku za napad na vozilo FSB Rusije – Azerbejdžan demantuje

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaJermenska vojska u Nagorno Karabahu
Jermenska vojska u Nagorno Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Jermenije optužilo je azerbejdžansku vojsku da je otvorila vatru na vozilo Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije.
„Napadnuta je i humanitarna misija u zoni borbenih dejstava koju su realizovala vozila FSB Rusije. To svedoči o tome da, bez obzira na saopštenja, Azerbejdžan ne pravi izbor u ciljevima“, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Aram Torosjan.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovalo navode jermenske strane.
„Informacija, koju je ranije objavila jermenska strana, da su jedinice azerbejdžanske vojske navodno otvorile vatru na vojni objekat i vozila ruskih Oružanih snaga u oblasti Geharkunik je apsolutna laž i ne odražava stvarnost. Širenjem takvih informacija, jermenska strana ima za cilj da prida međunarodni podtekst velikim provokacijama koje se izvode na azerbejdžansko-jermenskoj državnoj granici i da pretvori ODKB u instrument svojih prljavih akcija“, navodi se u saopštenju azerbejdžanskog vojnog resora.
U utorak tokom noći na jermensko-azerbejdžanskoj granici došlo je do sukoba, a strane optužuju jedna drugu za izazivanje konflikta. U Jerevanu je saopšteno da su azerbejdžanski vojnici granatirali teritoriju Jermenije iz artiljerijskog oružja i uz pomoć dronova. Napadnuto je nekoliko pograničnih oblasti.
Azerbejdžanske vlasti su saopštile da je jermenska vojska gađala pozicije azerbejdžanskih vojnika na granici. Ministarstvo inostranih poslova Azerbejdžana optužilo je Jermeniju da namerava da prekine mirovni proces. Obe strane su saopštile da su pretrpele gubitke u svojim redovima.
Jermenski vojnik puca iz topa na kontakt liniji u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
RUSIJA
Jermenija i Azerbejdžan dogovorili prekid vatre; Jerevan objavio broj poginulih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala