- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Duma otkrila protiv kojeg glavnog ruskog aduta se Zapad sada bori

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Mnoge zemlje već shvataju da je Zapad svojim huškanjem doveo Rusiju do početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je zamenik predsednika Državne dume Boris Černišov. On je otkrio i koja je to glavna ruska konkuretna prednost protiv koje se Zapad trenutno bori.

„Siguran sam da velika većina zemalja danas već shvata da su upravo tim huškanjem, tim podstrekivanjem one i dovele našu zemlju do početka specijalne vojne operacije. To je apsolutna činjenica. U razgovoru sa poslanicima, diplomatama drugih država, oni i sami to kažu: ‘Sve je upravo tako. Da niste vi krenuli, Ukrajini bi jednostavno dali nuklearno oružje. Tada bi nastupila globalna svetska kriza’. To je nedopustivo“, istakao je Černišov na međunarodnom multimedijskom pres centru medijske grupe Rosija sevodnja.

On je takođe dodao da se Zapad trenutno bori protiv glavne ruske konkurentne prednosti – kulture i da zapadne zemlje od početka specijalne operacije pokušavaju da diskredituju i ponište rusku kulturu.
„Trenutno se vodi borba protiv naše glavne konkurentske prednosti, a to nisu samo gas i nafta. Pre svega, to su resursi ruske kulture. Koji je bio glavni cilj zapadnih zemalja pre i posle početka specijalne operacije? Diskreditovati, poništiti rusku kulturu, poništiti Rusiju“, istakao je premijer.
On je dodao da su sada veoma važni prijateljski i partnerski odnosi sa DNR, LNR, Abhazijom, Jermenijom, Belorusijom, Kazahstanom i drugim zemljama.
Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da su pokušaji poništavanja ruske kulture i Rusije uzaludni i svi koji drugačije misle nisu naučili lekcije iz istorije.

Specijalna vojna operacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Savetnik ruskog predsednika za kulturu Vladimir Tolstoj - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
KULTURA
Kulturni rat Zapada protiv Rusije mnogo opasniji od ekonomskog i političkog
Lik Vladimira Zelenskog na majici njegovog pristalice - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
RUSIJA
Projekat „Rusofobija“: Uništavanje duboke i skrivene suštine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala