- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Moskvi otvorene dve međunarodne izložbe u oblasti ekologije

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPosetioci izložbenog centra "Krokus ekspo" u Moskvi
Posetioci izložbenog centra Krokus ekspo u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Međunarodne izložbe tehnologija u oblasti ekologije „Ekva ekspo“ (EcwaExpo) i „Vejst eko ekspo“ (WasteEcoExpo) otvorene su u Moskvi u izložbenom centru „Krokus ekspo“.
Na „Ekva ekspo“ predstavljana je oprema za prečišćavanje industrijske vode, odlaganje i prečišćavanje vode, tretman otpadnih voda, sistemi za dezinfekciju vode i kompleksi za prečišćavanje gasa.
Na „Vejst eko ekspou“ može se videti oprema za sve faze upravljanja otpadom – od sakupljanja smeća do rekultivacije deponija, videti mehanizme za čišćenje vazduha, vode i zagađenih površina, kao i zelene tehnologije.
„Vrednost (izložbi) teško se može preceniti. S jedne strane, to je i platforma na kojoj možemo da predstavimo i vidimo nove trendove, nove tehnologije u razvoju upravljanja životnom sredinom, upravljanja otpadom, vodosnabdevanja i kanalizacije. Sve što nam je danas potrebno, kako bismo najefikasnije radili na razvoju ekosistema naše zemlje, a razvoj ekosistema neraskidivo je povezan sa razvojem privrede Rusije“, izjavio je na ceremoniji otvaranja zamenik ministra industrije i trgovine Rusije Viktor Jevtuhov.
Prema njegovim rečima, na takvim platformama postoji mogućnost ne samo da se pokažu nova dostignuća i govori o uspesima, već i da se pronađu nova rešenja za postizanje ekološke nezavisnosti Rusije.
Izložbe će biti otvorene do 15. septembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala