- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „Rusija i BiH“: „Održaćemo još jednu sednicu“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Vico Zeljković, predsednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, oglasio se povodom ideja da ta reprezentacija odigra prijateljsku utakmicu sa nacionalnim timom Rusije 19. novembra u Sankt Peterburgu.
U petak je Komitet za hitna pitanja Fudbalskog saveza BiH sa pet glasova za i jednim protiv odlučio da će se utakmica igrati, a iz Ukrajine je zatraženo da takva utakmica bude otkazana jer su ruski klubovi i reprezentacije pod sankcijama UEFA.
UEFA je navela da nema prepreka da se utakmica odigra jer nije deo UEFA takmičenja, a Zeljković je rekao da je u ovom trenutku najvažniji susret koji reprezentacija BiH igra protiv Crne Gore u okviru UEFA Lige Nacija 23. septembra, a nakon toga i onaj sa Rumunijom.
„Cilj je pobeda protiv selekcije Crne Gore kao prioritet i potvrda prvog mesta u grupi, te plasman u A Ligu Nacija. Time bismo bili i u mnogo povoljnijoj poziciji na predstojećem žrebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Podsećanja radi, primarni cilj koji smo postavili bio je plasman reprezentacije na Evropsko prvenstvo 2024. kao i poboljšanje infrastrukturnih uslova na našim stadionima. Polako idemo ka ispunjavanju tih ciljeva“, naveo je Zeljković.
On se osvrnuo i na glasanje za utakmicu sa Rusijom gde je postojao i jedan glas protiv.
„Dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio je jedinstven i nameravamo da tako i ostane te ćemo na zahtev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mesecu održati jednu tematsku sednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici“, istakao je Zeljković.
UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SPORT
Uzalud povici iz Ukrajine – UEFA se oglasila o utakmici BiH i Rusije
Masimilijano Alegri, italijanski fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SPORT
Italijan ponovo „izmišlja mlaku vodu“ – na štetu mladog Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala