- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski zvaničnici nisu planirali da idu na sahranu kraljice Elizabete

© Yui MokVelika Britanija se oprašta od kraljice Elizabete
Velika Britanija se oprašta od kraljice Elizabete - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Ruski zvaničnici nisu planirali da učestvuju u protokolarnim događajima koji su povezani sa smrću engleske kraljice Elizabete Druge zbog lošeg odnosa Moskve i Londona, saopštili su u ambasadi Rusije u Velikoj Britaniji.

„S obzirom na žalosno stanje rusko-britanskih bilateralnih odnosa, kao i u suštini neprijateljskog odnosa Londona prema našoj zemlji, ruski zvaničnici nisu ni planirali da učestvuju u protokolarnim događajima u organizaciji britanske vlade koji su povezani sa smrću kraljice Elizabete Druge", saopštili su u ruskoj ambasadi.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da se lično prisustvo ruskog predsednika Vladimira Putina na sahrani britanske kraljice ne razmatra.
Elizabeta II umrla je u 96. godini u zamku Balmoral u Škotskoj. Ona je vladala najduže od svih u britanskoj istoriji – 70 godina i sedam meseci. Novi monarh postao je njen najstariji sin – 73. godišnji Čarls, koji je uzeo ime Čarls III.
Opelo će biti održano u Vestminsterskoj opatiji.
Četiri dana pre sahrane, telo kraljice Elizabete Druge biće izloženo u Vestminster holu, zgradi koja pripada kompleksu britanskog parlamenta, kako bi građani mogli da joj odaju počast.
Velika Britanija se oprašta od kraljice Elizabete - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
SVET
Na sahranu engleske kraljice nisu pozvani predstavnici Rusije i Belorusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala