- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rjabkov: Britanija i SAD žele da gurnu pod tepih podatke o biolaboratorijama

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
London i Vašington pokušavaju da gurnu pod tepih informacije o vojnim biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.
On je naglasio da Rusija, govoreći o opasnim aktivnostima američkih bioloških laboratorija u Ukrajini, ne pokušava time da „skrene pažnju“ sa specijalne operacije.
„Govorimo o tome šta je pronađeno u odgovarajućim laboratorijama i kakvu dokumentaciju smo uspeli da prikupimo tokom specijalne vojne operacije skoro šest meseci, ako ne i više. Stoga se ne bih složio sa vašim terminom ‘odvući pažnju’ – ovo je upravo privlačenje pažnje, dosledno, fokusirano privlačenje pažnje na jedan veoma ozbiljan problem koji, koliko sam razumeo, kolege u Londonu i Vašingtonu žele da gurnu pod tepih i prave se da ne postoji, da je jednostavno izmišljen i predstavlja element ruske, kako volite da kažete, ‘dezinformacione strategije’“, rekao je Rjabkov na onlajn konferenciji za štampu u Moskvi, odgovarajući na pitanje britanskog novinara.
Rjabkov je dodao da Moskva sa saveznicima u ODKB-u razmatra pitanje njihove saradnje sa SAD u vojno-biološkoj oblasti.
„Naravno, saradnja sa SAD i američkim saveznicima naših saveznika je razlog za diskusiju, za ozbiljne razgovore. Mi našim saveznicima verujemo, znamo za njihov odgovoran pristup tome kako grade svoje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali mi takođe znamo da se ova država u svojim pristupima sa saveznicima Rusije u ODKB-urukovodi interesima koji su suprotni našim“, objasnio je ruski diplomata.
„Ovde se pojavljuje oblast za duboke razgovore, rasprave, što mi i radimo“, dodao je zamenik ministra.
Prema njegovim rečima, Rusija će insistirati na nastavku razmatranja pitanja vojno-bioloških aktivnosti Vašingtona van državnih granica SAD, posebno u Ukrajini.
„Insistiraćemo da kolege koje nam se suprotstavljaju ne mogu da podvuku crtu pod tim. Ovde postoji mnogo pitanja i, iskreno, situacija je dvosmislena u smislu slabosti procedure, mogućnosti za neka veštačka blokiranja od strane oponenata. Svi to shvatamo, ali tiha voda breg roni, i u celom svetu, naglašavam, raste stav o tome šta je vojno-biološka aktivnost i šta je saradnja sa zapadnim zemljama u toj oblasti“.
Kakve su pojedinosti tajnog programa Pentagona na granicama Rusije i zašto je američka vojska u tajnosti gajila kugu i koleru uz pomoć režima u Kijevu posle puča 2014. analizirali smo u emisiji „Novi Sputnjik poredak“:
Biohazard - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Amerika umešana u pandemiju virusa korona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala