- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je još jednom pokazao zbog čega je drugačiji od svih šampiona /foto/

© Foto: Printskrin/RTSNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, boravio je u ponedeljak na svadbi svog najmlađeg brata Đorđa, ali ga to nije sprečilo da u jeku slavlja pošalje čestitku Karlosu Alkarasu koji je osvojio US Open, ujedno i postao najmlađi svetski broj 1 na ATP listi.
Đoković koji je trenutno sedmi reket sveta isključivo zbog nepravde koju trpi, jer mu ne dozvoljavaju da igra na pojedinim Mastersima i Grend slemovima zbog toga što je nevakcinisan, uputio je putem društvenih mreža poruku Karlosu Alkarasu i to sa svadbe iz Crne Gore odakle su njegov brat Đorđe i voditeljka Saška Veselinov uplovili u bračne vode.
„Čestitke Karlose na tvom prvom Grend slemu. Neverovatna partija!“, napisao je Đoković kojem je bilo zabranjeno da kroči u Ameriku kao nevakcinisani stranac, što je 19-godišnjem Špancu olakšalo put do šampionske titule, gde je u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda u četiri seta.
Koliki je zapravo šampion Novak Đoković i koliko je drugačiji od odstalih šampiona, potvrđuje činjenica da uprkos privatnim obavezama i velikoj radosti zbog svadbe najmlađeg brata nije zaboravio da uputi čestitku mlađem kolegi, kojem je među prvima čestitao njegov zemljak Rafael Nadal, koji je znao da se ne oglasi, baš kao i Rodžer Federer kada je Nole pravio takve uspehe.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Podsetimo, Srbija će narednog vikenda igrati mečeve Dejvis kupa i biće lišena usluga Novaka Đokovića, dok će joj jedan od rivala u grupi biti i Španija za koju će nastupati novi svetski broj jedan i šampion iz Njujorka Karlos Alkaras.
Otkrivena bista – desno Aleksandar Aleks Mačeski - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SRBIJA
Postavljena bista Novaka Đokovića u Srpskoj kulturnoj bašti u Americi /foto/
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SPORT
Đokovićev novi pogled na ATP listu
Aleksandar Saša Zverev povreda - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SPORT
Zverev ipak neće igrati: „Trpim ekstremni bol“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala