- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrovu izdata američka viza za učešće u radu Generalne skupštine UN

© Sputnik / Roman Mahmutov / Uđi u bazu fotografijaSedište Ujedinjenih nacija u Njujorku
Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu i određenom broju članova delegacije izdate su vize za učešće u radu Generalne skupštine UN, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„Očekujemo izdavanje viza i ostalim članovima delegacije, kao i operativno rešavanje logističkih pitanja, uzimajući u obzir nezakonite sankcije SAD koje blokiraju logistička pitanja u vezi sa dolaskom ruskih predstavnika kako bi učestvovali u radu Generalne skupštine UN“, navodi ruska strana.

Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao da je dužnost Sjedinjenih Država i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da osiguraju učešće na Generalnoj skupštini svetske organizacije svim delegacijama.
U periodu od 20. septembra u sedištu UN u Njujorku okupljaju se predsednici i premijeri iz čitavog sveta. Rusku delegaciju treba, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, da predvodi Sergej Lavrov.
Prethodno je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov rekao da se ambasada obratila američkom Stejt departmentu da izda vizu Lavrovu i drugim članovima ruske delegacije.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
RUSIJA
Lavrov o vizama: Dužnost Gutereša da svim delegacijama osigura učešće na Generalnoj skupštini UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala