Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Rudi kao mladić – uništio Finsku i odveo Špance u polufinale

© Foto: FIBARudi Fernandez
Rudi Fernandez - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evrobasketa posle pobede nad Finskom od 100:90 u zanimljivom četvrtfinalnom okršaju u Berlinu. Nije bio najefikasniji, ali je sa tri trojke prelomio meč i doneo trijumf svom timu - legendarni Rudi Fernandez (37).
Ekipa Serđa Skariola pošteno se namučila sa sjajnim finskim timom koji je predvođen Laurijem Markanenom zadavao dosta muka i nije se predavao čak ni kada je delovao nadigrano u poslednjoj četvrtini.
Finci su odigrali sjajno prvo poluvreme koje je obeležila trojka sa više od pola terena Mikaela Jantunena na kraju prve četvrtine za 30:19.
Španci su se konsolidovali u drugoj četvrtini u kojoj su spustili zaostatak na poluvremenu na manje od deset poena - 43:52.
U meč su se definitivno vratili u trećoj četvrtini koju su dobili sa čak 30:15, kada su potpuno zaustavili Fince, da bi u četvrtoj samo potvrdili kvalitet i sjajnom odbranom uz tri prelepe trojke veterana Rudija Fernandeza dotukli rivala.
Na kraju zaslužen trijumf od 100:90 i plasman u polufinale gde će im rival biti bolji iz duela između Nemačke i Grčke koji se igra kasnije večeras.
Najefikasniji u redovima Španaca bio je Vili Ernangomez sa 27 poena, njegov brat Huančo je dodao 15, Brizuela je ubacio 14, Rudi Fernandez 11, a Lorenzo Braun 10 koševa.
Kod Finaca najefikasniji bio je Markanen sa 28 poena i 11 skokova, dok je Jantunen ubacio 18.
Mikael Jantunen - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Evrobasket 2022
Trojka je „pukla“ u Berlinu – pravo iz Finske!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala