- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sent Luis: Policija ubila tinejdžera Afroamerikanca

© AFP 2023 / Laura BuckmanPolicija
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Policajci Sent Luisa ubili su 16-godišnjaka Derila Rosa, koji je navodno posegao za pištoljem, saopštila je danas policija.
Ros, koji je Afroamerikanac, ubijen je sinoć nešto posle 23:30 časova na benzinskoj pumpi u severnom delu grada, preneo je AP.
U policijskom izveštaju o incidentu navodi se da je jedan od policajaca koji je učestvovao u pucnjavi bio Afroamerikanac, a jedan belac.
Nova gradska Jedinica za istragu, osnovana prošlog meseca, vodi istragu.
Policija je saopštila da su dva detektiva za kontrolu narkotika uočila nekoliko ljudi sa oružjem na benzinskoj stanici i odvezla se do parkinga.
Njihov automobil nije bio obeležen i bili su u civilu, ali su nosili crne pancire sa natpisom "Policija" na prednjoj i zadnjoj strani.
Ros, koji je imao pištolj, prema policijskom izveštaju, brzo je otišao u obližnju uličicu. Detektivi su ga pratili i rekli da su policajci.
Ros je navodno potrčao, a zatim se spotakao i pao, ispustivši pištolj. Kako su se detektivi približavali, Ros je posegao za pištoljem, navodi se u izveštaju, što je navelo oba policajca da pucaju u njega. Ros je odveden u bolnicu gde je proglašen mrtvim. Policajci su nepovređeni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala