- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruske snage uništile tri ukrajinska skladišta i radionicu za remont raketnih bacača

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Pancir S1" u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini
Raketni sistem Pancir S1 u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije ubile su do 250 pripadnika ukrajinske neonacističke formacije „Kraken“ i uništile 20 jedinica tehnike u napadima u oblasti Kupjanska i Izjuma, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.
Visokopreciznim napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Čerkaskom regionu uništeno je više od 30 neonacista i preko 10 jedinica vojne tehnike operativne rezerve Oružanih snaga Ukrajine.
Ruske snage uništile su i tri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije Oružanih snaga Ukrajine u Donjeckoj Narodnoj Republici, Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, istakao je Konašenkov.
Takođe je uništena i stanica za elektronsko ratovanje u Zaporoškoj oblasti, kao i radionice za popravku višecevnih raketnih sistema u Kramatorsku u DNR.
Avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga su visokopreciznim raketnim udarima uništili jedinice dve brigade ukrajinskih snaga u pravcu Nikolajev-Krivoj Rog.
U Nikolajevskoj oblasti je uništeno skladište Oružanih snaga Ukrajine sa 45 hiljada tona municije.
Prema rečima portparola, u protekla 24 časa u pravcu Nikolajev-Krivoj Rog poginulo je više od tri stotine pripadnika ukrajinskih snaga, a do hiljadu je ranjeno.
Ruska PVO je proteklog dana oborila pet ukrajinskih bespilotnih letelica i uništila osam raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa „Himars“ i „Oljha“.
Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 293 aviona, 153 helikoptera, 1.938 bespilotnih letelica, 374 protivvazdušna raketna sistema, 4.891 tenk i druga oklopna vozila, 831 borbeno vozilo za višecevne bacače raketa, 3.379 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 5.499 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala