- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Predstavnik LNR: Krst Vermahta na tehnici ─ nipodaštavanje miliona Ukrajinaca stradalih od nacista

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Kijevskoj oblasti
Ukrajinska vojska u Kijevskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Krstovima Vermahta na vojnoj tehnici Kijeva nipodaštavaju se milioni Ukrajinaca koje su ubili nacisti tokom Velikog otadžbinskog rata, izjavio je za Sputnjik predstavnik Luganske Narodne Republike u Rusiji Rodion Mirošnik.

„Nacisti su najpre stidljivo svastikom obeležavali svoja tela, ali su to skrivali odećom, sada je to obeležje na opremi, sledeći korak je da ga istaknu na zastavama. Time je pljunuto na grobove osam miliona Ukrajinaca, koji su stradali od nacista za vreme Velikog otadžbinskog rata. Krst na tornjevima i tehnici je amblem nacističkih kaznenih odreda i on dolazi do izražaja”, istakao je Mirošnik.

Prethodno je nekoliko ukrajinskih Telegram kanala objavilo video ukrajinskih oklopnih vozila i naoružanja koji su obeleženi krstom Vermahta.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ko su nacisti u Ukrajini, zašto je Rusija morala da pristupi denacifikaciji režima u Kijevu i kakvu je ulogu u njegovom jačanju igrala CIA u emisiji „Novi Sputnjik poredak“ analizirali su istoričari Miloš Ković i Mile Bjelajac:
Nemačka zastava na gornjoj palubi malog trajekta na reci Rajni u blizini Ruedešejma u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski ambasador: Nemačka je prešla „crvenu liniju”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala