- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska legenda ponovo zaustavljena na poslednjem koraku: „Mislim da me zlato ne želi“

© Odbojkaški Savez SrbijeNikola Grbić
Nikola Grbić  - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Nikola Grbić, legendarni srpski odbojkaš i nekadašnji selektor, nije uspeo da osvoji svetsko zlato predvodeći reprezentaciju Poljske i bio je veoma razočaran nakon poraza od Italije u finalu.
Italija je pobedila sa 3:1, iako je Poljska uspela prva da dođe do seta.
„Shvatiću šta se desilo u finalu tek za nekoliko dana. Sada ne znam kako da procenim. Šesti put sam među prva četiri na Svetskom prvenstvu i opet sam podbacio. Mislim da me ta zlatna medalja ne želi“, rekao je Grbić.
Sa analizom će sačekati, ali ima prve utiske.
„Italijani su igrali odlično u finalu i bili su bolji od nas. Efikasni, strpljivi, koncentrisani, dobro organizovani, branili su se i vršili pritisak na nas servisom. Gotovo da nisu grešili. Igrali su bolju odbojku i zaslužili su ovaj trijumf. Moramo hladne glave da analiziramo utakmicu. Nije nam bilo lako, tako je kada igrate sa tako motivisanim i efikasnim protivnikom. Možda su nas prethodna dva meča koštala tolike energije, da smo ostali bez svežine i onog viška energije koja je potrebna da bi se iskočilo ispred protivnika u ključnom trenutku“.
Uprkos svemu, Grbić je ponosan na ceo tim.
„Gradimo ekipu od nule, imamo mnogo novih igrača i za njih su to bile prve utakmice na ovom nivou, prve u finalu Svetskog prvenstva. Mnogo su se razvili od početka sezone, podizali su nivo korak po korak i nadam se da će tako i nastaviti. Želim da ovaj tim napreduje korak po korak i da iz dana u dan stalno raste. Za nas je ovo leto zapravo početak puta za Pariz, odnosno borbe za Olimpijske igre. Četiri mesece radimo zajedno i nadam se da će sve ići u istom smeru kao i do sada“.
Kako je istakao, u timu je bila veoma dobra atmosfera.
„Svi su pozitivni i vredno rade. Kada nekog zamenim, drugi igrač ulazi i čini sve da pomogne timu. Nema loših emocija, nema međusobnih optužbi. Svako prihvata svoju ulogu, niko se ne buni, svi misle na ekipu. To je ono što sam želeo, saradnju i dobru energiju. Rekao sam momcima na startu sezone da samo timski i samo zajedno možemo da pobedimo. Želeo sam da se toga sete. Nisam želeo grupe i podgrupe, u sportu sam mnogo godina i znam gde se "kancer" pojavljuje i kasnije ubija tim. Nisam želeo takve situacije i one nisu postojale. Svi smo jedna grupa, radimo zajedno“, zaključio je Grbić.
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SPORT
Italija na krovu sveta posle 24 godine – Grbićeva četa pala nakon preokreta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala