- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kadirov objavio snimak – najavljena ofanziva duž cele linije fronta /video/

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaPripadnici snaga za specijalne namene "Ahmat"
Pripadnici snaga za specijalne namene Ahmat - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Elitne jedinice iz Čečenske Republike, predvođene Adamom Delimhanovim, vratile su se u zonu specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je na svom Telegramu čečenski lider Ramzan Kadirov.
Na snimku koji je Kadirov objavio na Telegramu, Delimhanov je rekao da Ukrajinu čeka iznenađenje i najavio ofanzivu duž cele linije fronta.
„Te prodore, ta mesta koja su okupirana, nekoliko gradova, sela... u koje su danas ušli nacisti, satanisti, šejtani, pokazaćemo vam... Organizovali smo takav događaj koji se... ne može izbeći. Zato, očekujte iznenađenja. Čekali smo vas, sada ste tamo gde ste nam potrebni, kako bi vas naše jedinice uništile...nakon čega ćemo nastupati duž cele linije fronta Donjecke Narodne Republike, Hersonske, Zaporoške, Harkovske (oblasti), svuda. I oslobodićemo Ukrajinu“, istakao je Delimhanov.
Kadirov je na svom Telegramu takođe pozvao na strpljenje i da se sačekaju „sjajne vesti sa prve linije fronta“ od boraca.
„Heroj Rusije, poslanik Državne dume Adam Delimhanov, na čelu jedinica iz Čečenske Republike, počeo je da izvršava zadatke specijalne vojne operacije na teritoriji Ukrajine i DNR... Ranije sam vam uvek govorio da čekate dobre vesti i posle mojih reči ste ih uvek dobijali. Evo i sada – budite strpljivi i čekajte odlične rezultate sa prve linije naših boraca. Sigurno će stići“, napisao je Kadirov.
Prema njegovim rečima, Delimhanov ne baca reči na vetar.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala