Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Orlovi proleteli pored novinara, samo je kapiten stao: „Svakome od nas je jako teško“

© Sputnik / Lola ĐorđevićReprezentativci Srbije
Reprezentativci Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Bez mnogo osmeha i raspoloženja košarkaši Srbije stigli su u Beograd posle neuspešno odrađenog posla na Evropskom prvenstvu. Poraz od Italije poremetio je sve u našem timu, a jedini raspoložen za razgovor sa novinarima bio je kapiten Vladimir Lučić.
Popularni Luča istakao je da je su utisci isti kao posle utakmice, a to je da je naš tim promašio previše otvorenih šuteva na utakmici.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
„Niko od nas nije preterano spavao. Imali smo rani let, koji je pomeren, ali mišljenja su ista. Dobro smo počeli, ali smo početkom poslednje deonice pali. Sve je i dalje sveže, promašili smo veliki broj otvorenih šuteva u drugom poluvremenu. Oni su posle isključenja trenera reagovali kao ekipa, ubacili šuteve i dobili na samopouzdanju. Slavili su zasluženo. Svakome od nas je jako teško, imali smo velika očekivanja. U sportu se dešavaju ovakve stvari“, rekao je Lučić.
Na pitanje Sputnjika oko toga da li je naš tim mogao da iseče igru Italijana i spreči seriju trojki, kapiten Orlova istakao je da tim nije analizirao meč na taj način.
„Nismo analizirali utakmicu na taj način. Verovatno bi se neke stvari odradile drugačije, ali nema svrhe ni razmišljati na taj način“, rekao je Lučić i dodao da ne misli da je bio problem u tome što Srbija nije imala teže protivnike u grupi.
Srbija - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Evrobasket 2022
Pomračenje Orlova: Kako 14 razlike nestaje za 14 minuta
Obično se posle ovakvih neuspeha postavlja pitanje odnosa u reprezentaciji, ali izgleda da ovoga puta tako nešto nije bilo problem.
„Odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija je bila izvanredna. Ekipa smo za poželeti što se tiče druženja i svega što smo prolazili tokom leta i zato je poraz još teže pao. Nismo pratili medije toliko. Imali smo realne želje i snove da napravimo veliko rezultat, zato je došlo razočarenje. Namestilo se da su Italijani počeli da igraju bolje posle isključenja Poceka, ali ne verujem da je sam trener doprineo tome“, zaključio je Lučić.
Anketa
Ko je najveći krivac za neuspeh Srbije na Evrobasktu?
Let iz Berlina - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Evrobasket 2022
Sputnjik dočekao srpske košarkaše /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala