- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji napravljen prvi bespilotni helikopter

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaBespilotni helikopter BVS VT 440
Bespilotni helikopter BVS VT 440  - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
U Rusiji je sertifikovana prva bespilotna letelica helikopterskog tipa – BVS VT 440 koju je napravilo Naučno-proizvodno preduzeće „Radar mms“, saopštio je Sputnjiku izvršni direktor preduzeća Ivan Ancev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„BVC VT 440 je prvi bespilotni helikopter u Rusiji koji je sertifikovan u okviru eksperimentalno-pravnog režima u skladu sa zahtevima 'Rosavijacije'. Dobio je broj i izvršava zadatke u interesu Rusije. Sertifikacija je obavljena u maju ove godine“, rekao je Ancev.

Nosivost bespilotnog helikoptera je 100 kilograma, dok je poletna masa 440 kilograma. Brzina krstarenja iznosi 150 kilometara na čas, a letelica može da provede u vazduhu do četiri časa. Pored isporuke tereta, helikopter može da izvodi zadatke praćenja ili da obavlja geološka istraživanja.
Trenutno se kompanija fokusira na prelazak na serijsku proizvodnju letelica i ima sve mogućnosti za to, istakao je Ancev.
„Imamo svoj kompleks za testiranje leta, što nam omogućava da eksperimentalno testiramo ove letelice i da ih sertifikujemo u pravnom polju koje se danas stvara za dronove“, rekao je on.
Ruski dron BAS-750 - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
RUSIJA
Dronovi i legendarni „krokodili“: Koja oružja su izazvala posebnu pažnju na vojnom forumu u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala