- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdina rezerva na Piksijevom spisku – vreme je za susret sa idolom

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Dok čekamo da Dragan Stojković Piksi objavi spisak fudbalera za predstojeće duele u Ligi nacija sa Švedskom i Norveškom, svakoga dana ispliva poneko ime koje će dobiti poziv da debituje u nacionalnom timu u narednom periodu.
U subotu se pisalo o štoperu Almerije Srđanu Babiću, a sada je aktuelan i Stefan Mitrović (20), krilni napadač Crvene zvezde koji uglavnom kao rezerva dobija šansu u redovima šampiona Srbije ove jeseni.
Mitrović je tokom leta stigao na Marakanu iz Radničkog iz Niša za 500.000 evra, ali i kod starog trenera Dejana Stankovića i novog šefa Miloša Milojevića počinje utakmice na klupi za rezerve.
© Foto: FK Crvena zvezdaStefan Mitrović, Crvena zvezda
Stefan Mitrović, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Stefan Mitrović, Crvena zvezda
Tako je na 11 utakmica od dolaska u Beograd, startovao samo dva puta, dok dva puta nije ni ulazio u igru (protiv Makabija i TSC). Na sedam mečeva Mitrović je postigao tri gola, dva u Superligi i jedan protiv Pjunika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Zanimljivo da je Mitrović rođen u Kruševcu, a deo detinjstva proveo je u Kanadi. Kao 12-godišnjak na društvenim mrežama često je objavljivao fotografije Dragana Stojkovića Piksija koga smatra idolom.
Osam godina kasnije, njegov idol, navodno, planira da ga pozove u nacionalni tim i pruži mu priliku da debituje za Srbiju.
Time bi se stavila tačka na reprezentativnu budućnost mladog napadača koji ima pravo da nastupa i za Kanadu pošto poseduje i pasoš te zemlje.
Još samo da se ustali u redovima Zvezde kao starter.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Zvanično: Ovo je dres Srbije za Mundijal u Kataru /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala