- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Američka vojska umešala prste u izbore u Rusiji

© Sputnik / Alexander PiragisPredsednički izbori u Rusiji 2018.
Predsednički izbori u Rusiji 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Centralna komanda Oružanih snaga SAD se prvi put umešala u izbore u Rusiji, šireći antirusku propagandu, izjavio je informativnom centru Centralne izborne komisije Rusije šef privremene komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta i sprečavanje mešanja u unutrašnje poslove Rusije Andrej Klimov.

„Nastavlja se širenje antiruske propagande na društvenim mrežama, između ostalog i pomoću lažnih naloga. Ko se time bavi? Tradicionalno, to je Stejt department Sjedinjenih Američkih Država, sada smo ulovili da to radi Centralna komanda Oružanih snaga SAD, tako da nema iluzija ko i zbog čega to radi“, rekao je on.

Klimov je dodao da su akcije Centralne komande SAD novi aspekt rata koji oni vode sa Rusijom.
Prema njegovim rečima, posebnost širenja antiruske propagande na društvenim mrežama na ruskom jeziku se sastoji u tome što te informacije u Rusiju dolaze preko zemalja Centralne Azije, Severne Afrike i Bliskog Istoka.

Na izborima u Rusiji zabeleženo više od 35.000 hakerskih napada

Više od 35.000 hakerskih napada je izvedeno na sistem daljinskog elektronskog glasanja u Rusiji, ali oni nisu uticali na njegovo sprovođenje, izjavio je zamenik ministra za digitalizaciju Rusije Oleg Kačanov.

„Broj hakerskih napada je premašio 35.000. Odnosno, to su stalni pokušaji da se ispita infrastruktura, hakuje računovodstvo i tako dalje. Sve situacije koje su se pojavile su brzo eliminisane, ali to se ne odnosi na sistem u celini i to ne utiče ni na koji način“, rekao je Kačanov u informativnom centru Centralne izborne komisije Rusije.

U daljinskom elektronskom glasanju na izborima je učestvovalo sedam regiona Rusije i za to je korišćena federalna platforma koju je projektovao „Rostelekom“ i Ministarstvo za digitalizaciju.
U Rusiji se od 9. do 11. septembra održalo glasanje za regionalne predstavnike vlasti na raznim nivoima.
Radno putovanje predsednika Ruske Federacije V. Putina u Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
RUSIJA
Putin pozvao Ruse da učestvuju u regionalnim izborima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala