- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski restoran „Vkusno i točka“ postao omiljeni kutak posle svakodnevnih obaveza /foto/

© Sputnik / Nikolina TeslaRuski restoran brze hrane „Vkusno i točka“ uspešno zamenio američki „Mekdonalds“.
Ruski restoran brze hrane „Vkusno i točka“ uspešno zamenio američki „Mekdonalds“. - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Burgeri sa piletinom, govedinom i svinjetinom, mafin sa sirom, razne vrste limunada, cezar salata sa škampima, sladoled od domaćeg mleka, hladna kafa sa ukusom kokosa — i sve to u centru Moskve, u već popularnom ruskom restoranu brze hrane „Vkusno i točka“, koji je uspešno zamenio američki „Mekdonalds“ i uveliko radi punom parom.
Američku korporaciju Mekdonalds, koja je zbog ruske specijalne vojne operacije, odlučila da obustavi poslove na ruskom tržištu, zamenio je ruski restoran brze hrane„Vkusno i točka“ (Ukusno i tačka). U Rusiji se već otvorilo oko 805 ovih restorana, od kojih se čak 189 nalazi u Moskvi.

Omiljeni kutak među studentima

Ruski restoran „Vkusno i točka“ je uveliko postao omiljeni kutak posle svakodnevnih obaveza. Jedna od najpoznatijih lokacija na kojoj se nalazi „Ukusno i tačka“ je ulica Komsomoljski prospekt — popularno mesto u centru grada u kom se u popodnevnim i večernjim satima okupljaju kako ruski, tako i strani studenti.
© Sputnik / Nikolina TeslaNa meniju restorana „Vkusno i točka“ su i ukusne limunade.
Na meniju restorana „Vkusno i točka“ su i ukusne limunade. - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Na meniju restorana „Vkusno i točka“ su i ukusne limunade.
Kako kaže za Sputnjik studentkinja iz Južne Osetije Oksana Kasabieva, „Vkusno i točka“ je već osvojio srca, kako stranih i ruskih studenata, tako i starijih ljudi.
„U restoranu se svakodnevno može videti veliki broj ljudi. Cene su ostale iste, kao i lokacija. U sklopu kafića nalazi se i mala bašta. „Vkusno i točka“ je mesto gde možete jeftino i obilno pojesti, posedeti sa svojim prijateljima i odmoriti posle napornog dana“, objašnjava sagovornica Sputnjika, dodajući da u jelovniku novog restorana nema prevelikih promena.

Mnogo noviteta

Novi ruski restoran „Vkusno i točka“ zadržao je gotovo identičan jelovnik koji je imao „Mekdonalds“, ali je veći deo proizvoda promenio svoj naziv. Burger sa ribom koji se ranije zvao „Filet-o-fiš“, sada je „Fiš burger“, dok poznati burger sa piletinom „Mekčikenpremijer“ ima novi naziv — „Čiken premijer“.
© Sputnik / Nikolina TeslaJedan od specijaliteta ruskog restorana brze hrane „Vkusno i točka“.
Jedan od specijaliteta ruskog restorana brze hrane „Vkusno i točka“. - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Jedan od specijaliteta ruskog restorana brze hrane „Vkusno i točka“.
Takođe, na meniju se uopšte ne mogu pronaći neki od proizvoda u čijem je nazivu bila reč „mek“. Na primer, više nema voćnog sladoleda „Mekflari“, niti burgera „Bigmek“.
Međutim, u meniji novog restorana pojavilo se mnogo noviteta. Sladoled „Mekflari“ zamenjen je sladoledom od ananasa — „Ajs de Luks“, koji je napravljen od prirodnog i kvalitetnog mleka. Osim sladoleda, na meniju se mogu videti raznovrsna jela: od omleta sa sirom koji posetioci uglavnom uzimaju za doručak, cezar salate sa škampima, do goveđeg sočnog burgera „Big Spešal“ koji se pravi od tri vrste sira.
© Sputnik / Nikolina TeslaRuski restoran „Vkusno i točka“ u centru Moskve
Ruski restoran „Vkusno i točka“ u centru Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Ruski restoran „Vkusno i točka“ u centru Moskve
Na meniju novog restorana pojavile su se i ukusne limunade. Prema rečima Kasabieve, osvežavajuća gazirana limunada sa ukusom šljive i ribizle je postalo omiljeno piće nje i njenih prijatelja.
„Limunada košta 90 rubalja (što je oko 170 dinara). Osim nje, među omladinom je veoma aktuelna i hladna kafa sa ukusom kokosa, koja košta oko 195 rubalja (što je oko 370 dinara)“, objašnjava sagovornica Sputnjika.
Ona je istakla da je ukus novih burgera, kao i pića, znatno bolji od onih iz „Mekdonaldsa“.
Podsetimo, pojava lanca brze hrane pod novim imenom i lokalnom vlasničkom strukturom usledila je nakon što se „Mekdonalds“ pridružio drugim zapadnih poslovnim gigantima i povukao svoje poslovanje iz Rusije. Kao razlog su naveli „operativne, tehničke i logističke poteškoće“. Mekdonalds se prvi put pojavio u Moskvi 1990. godine, a obustavio je rad u Rusiji 14. marta u svetlu specijalne vojne operacije. Novi vlasnik je nosilac licence kompanije Aleksandar Govor.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala