- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh podsetio na interesovanje novog britanskog kralja za pravoslavlje

© MID RFRuski patrijarh Kiril
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izrazio je nadu da bi interesovanje koje je ranije pokazivao kralj Velike Britanije Čarls III za pravoslavlje moglo da postane osnova za razvoj odnosa između dve zemlje.

„Suđeno vam je da preuzmete posebnu odgovornost za sudbinu Otadžbine i stanete na čelo jedne od najpoznatijih i najpoštovanijih vladajućih dinastija u svetu. Vaša dugogodišnja aktivnost na dobrobit zemlje i njenog naroda donela vam je poštovanje podanika britanske krune i građana država koje su članice Komonvelta“, navodi se u čestitki patrijarha Kirila upućenoj Čarlsu III, povodom njegovog stupanja na presto.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve je takođe zahvalio kralju Velike Britanije na interesovanju za pravoslavlje i izrazio nadu u dalje jačanje prijateljstva među narodima: „Sećam se vaših poseta crkvama i manastirima u Rusiji i inostranstvu, kada ste imali priliku da se upoznate sa hiljadugodišnjim duhovnim nasleđem Ruske Crkve....Nadam se da će vaše veliko interesovanje za pravoslavlje, uključujući i rusku tradiciju, iskazano proteklih godina, doprineti daljem razvoju dobrih odnosa među našim narodima“, rekao je on.
Podsetimo, Čarls je 2020. godine posetio rusku pravoslavnu crkvu Marije Magdalene u Jerusalimu. Pored toga, kao princ dva puta je posetio i Sankt Peterburg.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala