- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski Mi-35 sprečio ukrajinske snage da naprave prelaz preko reke Oskol /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski borbeni helikopter Mi-35 tokom specijalne vojne operacije
Višenamenski borbeni helikopter Mi-35 tokom specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Posada jurišnog helikoptera Mi-35 Oružanih snaga Rusije osujetila je pokušaj ukrajinskih trupa da postave prelaz preko reke Oskol u Kupjanskom okrugu Harkovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
U saopštenju se navodi da posada jurišnog helikoptera Mi-35, major Sergej Bondarčuk i potporučnik Maksim Igoljnikov, od 5. septembra 2022. godine izvršavaju zadatke podrške dejstvima motorizovanih jedinica grupe trupa na suzbijanju kontraofanzive formacija kijevskog režima u kupjanskom pravcu, praveći 5-6 borbenih naleta svakog dana, od kojih dva – noću.
Tokom izvršavanja još jednog borbenog zadatka, posada helikoptera je otkrila neprijatelja koji je pokušavao da tajno uspostavi prelaz preko reke Oskol kod sela Senkovo u Kupjanskom okrugu Harkovske oblasti.
Nakon podnošenja izveštaja o otkrivenim dejstvima protivnika i procenivši situaciju, posada helikoptera je napala protivnika iz vazduha.
„Svojim kompetentnim, profesionalnim i odlučnim dejstvima posada helikoptera nije dozvolila neprijatelju da napravi prelaz, čime je osujetila njegove planove da napreduje u dubinu naše odbrane“, saopštilo je Ministarstvo.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala