- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron pozvao Putina

© AP Photo / Alexei DruzhininPredsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji oko Zaporoške nuklearne elektrane, saopštio je Kremlj.
Dva predsednika su izrazila spremnost za nepolitizovanu saradnju po pitanju rešavanja situacije oko zaporoške nuklearke, uz učešće Međunarodne agencije za atomsku energiju. Putin je obavestio Makrona o stalnim ukrajinskim napadima na nuklearnu elektranu i ruskim merama za zaštitu stanice.
Putin je u razgovoru sa Makronom potvrdio stav da ukrajinsko žito treba, pre svega, da dobiju zemlje u razvoju. On je saopštio i da Evropska komisija ne bi trebalo da ometa isporuke hrane i đubriva iz Rusije u zemlje u razvoju, saopštio je Kremlj nakon razgovora dva predsednika.
Ruski predsednik je istakao da Kijev koristi zapadno oružje protiv civilne infrastrukture Donbasa.
Razgovor je održan na zahtev francuske strane. Dijalog će biti nastavljen na različitim nivoima, između ostalih i na ministarskom.
Kako je saopštila Jelisejska palata, predsednik Francuske Emanuel Makron planira da narednih dana ponovo razgovara sa ruskim liderom o situaciji u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala