- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Petoro mrtvih u sudaru sa kitom?

CC BY-SA 3.0 / Olga Shpak/Marine Mammal Council/IEE RAS / Grenlandski kit u Ohotskom moru
Grenlandski kit u Ohotskom moru - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Brod u kome je bilo 11 ljudi prevrnuo se kod ostrva Kaikura na Novom Zelandu. U nesreći je poginulo petoro ljudi, a lokalne vlasti za tragediju krive kita koji je navodno udario brod odozdo i tako uzrokovao nesreću.
Gradonačelnik Kaikure Kreg Mekl rekao je za lokalne medije da je loše vreme kao uzročnik nesreće isključeno, jer su uslovi za plovidbu bili „savršeni“, a Internetom kruže snimci preživelih, njih šestoro, kako sede na prevrnutom plovilu, prenosi RT.
Za razliku od lokalnih vlasti, policija je do sada bila uzdržana po pitanju uzroka nesreće i nije krivicu pripisala kitu, već je navela da se čamac sudario sa neidentifikovanim predmetom.
Identifikacija žrtava još uvek je u toku, a putnici na prevrnutom brodu, kako je saopšteno iz policije, bili su posmatrači ptica. Šestoro preživelih, uključujući i kapetana broda, pušteno je kućama, a samo jedan od njih dobio je lakše povrede.
„Sve istražne aktivnosti počeće kada se akcije spašavanja i oporavka okončaju. Sprovešćemo detaljnu istragu u skladu sa zakonima i učinićemo sve da pomognemo novozelandskoj policiji“, rekla je medijima Trejsi Filips, glavni istražitelj za pomorstvo na Novom Zelandu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala