Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pešićev apel srpskim medijima: Smirite se, ne širite lažni optimizam

© FIBASvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Pratite nas
Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić apelovao je srpskim medijima da se smire i ne šire lažni optimizam kako bi njegovi igrači imali mirnoću da se pripreme za naredne zadatke.
Košarkaši Srbije igraju s Italijom meč osmine finala na Evrobasketu u nedelju od 18 časova.
„To što vi pišete, i vi se smirite malo, da bi igrači imali mirnoću da se pripreme za zadatke. Ne širite lažni optimizam“, apelovao je Pešić u obraćanju posle treninga naših košarkaša u Berlinu.
Srpski selektor podseća da Azuri i pored kadrovskih problema imaju kvalitet.
„Radi se o jednoj izvanrednoj ekipi kakva je Italija, ja sam to već na početku priprema rekao, da je ovo Evropsko prvenstvo i da kad krenu eliminacione utakmice da je tu sve moguće. Bez obzira, ja mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo. Ovo nije plej-of, ovo je samo jedna utakmica. Videli ste koliko je bilo iznenađenja na Evropskom prvenstvu da su autsajderi pobeđivali. Smejali ste se nama kada smo izgubili od Belgije u poslednjoj sekundi, a i Španija je takođe izgubila od njih“, podsetio je Pešić.
© Foto : fiba.basketballNavijači sa zastavama i obeležjima Srbije
Navijači sa zastavama i obeležjima Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
„Znamo da je utakmica s Italijom, kao i sve ovde, zahtevna. To je samo jedna utakmica i sve je moguće. Znamo sa kim igramo. Jedna fantastična, uigrana ekipa sa novim trenerom, veoma motivisana. Već smo imali sa njima iskustvo u Hamburgu. To je bila utakmica kakvu očekujemo i sutra. Mi smo uspeli tu utakmicu da dobijemo zahvaljujući velikom moralu koji smo pokazali kada smo od minus 15 uspeli da se vratimo zahvaljujući pre svega velikoj želji. Odigrali smo odbranu na visokom nivou. Teško da mogu da se dese dve iste utakmice, a ja se nadam da će na kraju biti isto i na tome radimo. Tražimo apsolutnu mirnoću unutar ekipe", ističe Pešić, uz opasku da nije gledao duel između Francuske i Turske već da su za to zaduženi njegovi pomoćnici.
Selektor Pešić nije imao dodatne vesti o stanju Nemanje Nedovića koji je otputovao za Berlin gde će se pridružiti ekipi.
„Nemamo nikakve konkretne vesti. On je na terapiji. Kada budemo imali vesti, onda ćemo da znamo. Sada nemamo ništa“, zaključio je Svetislav Pešić.
Francuska Turska - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Evrobasket 2022
Gober: Cilj je zlato, u četvrtfinalu želim onog ko pobedi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala