- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Srbijada održana u Ohaju /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije obasjana sunčevim zracima
Zastava Srbije obasjana sunčevim zracima - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Pratite nas
Srbijada, najveći fudbalski turnir srpske dijaspore u severnoj Americi, 29. po redu, na kojem je učestvovalo 37 ekipa, različitih starosnih kategorija, održana je u Akronu petom po veličini gradu u američkoj državi Ohajo.
Pobedu je odneo FK „Republika Srpska“ iz Čikaga koja je u finalnoj utakmici pobedila „Ujedinjene Srbe“ iz Milvokija rezultatom 4:1, i tom prilikom osvojila šampionski pehar u OPEN kategoriji, prenosi Čikago glasnik.
Organizatori ovogodišnje Srbijade, bili su FK „Gavrilo Princip“ i crkva Svetog arhanđela Mihaila iz Akrona, grada koji se nalazi u regionu Velikih jezera dok će domaćin jubilarne 30. Srbijade biti FK „Morava“ iz Čikaga.
Srbijada je u Akronu okupila više hiljada posetilaca koji su mogli da uživaju i u specijalitetima srpske kuhinje i kulturno umetničkom programu.
U ostalim kategorijama, pobede su odneli sledeći timovi - do 10 i 12 godina pobedili su igrači FK „Gavrilo Princip“. Pobednici do 14 godina su iz kluba „Karađorđe“ iz Klivlenda, kao i stariji od 30 godina. Najbolji klub sastavljen od starijih igrača od 40 godina su oni iz FK „Ujedinjeni Srbi iz Čikaga“ dok su igrači „Karađorđa“ iz Klivlenda koji su pobedili tim „Morava“ iz Čikaga pobednici u grupi starijih od 50 godina.
Akron je bio domaćin Srbijade i 2013. godine.
Prikupljeni novac od kotizacije namenjen je za renoviranje dva terena za košarku i tenis koji bi deci i omladini pomogli da razvijaju sportski duh i da se okupljaju oko crkve Svetog Arhangela Mihaila u Akronu, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala