Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Jedni o pretnjama smrću – drugi o kamerama: „Zašto ne pokažete snimke?“

© FIBAGruzija Turska
Gruzija Turska - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Pratite nas
Košarkaš Gruzije Tornike Šengelija rekao je da su njegovi saigrači iz reprezentacije reagovali kao muškarci tokom tuče sa košarkašima Turske posle meča trećeg kola A grupe na Evrobasketu, u kom je domaćin u Tbilisiju slavio sa 88:83 posle produžetaka. Umesto o košarci, tema su neke druge stvari.
Turski mediji preneli su da su njihovog reprezentativca Furkana Korkmaza uz Dudu Sanadzea, sa kojim se sukobio na terenu, napali i Šengelija i Goga Bitadze.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Šengelija propušta Evrobasket zbog povrede ramena, dok Bitadze nije igrao protiv Turske odlukom selektora Ilijasa Zurosa.
„Nije trebalo da reagujemo na provokacije. Reagovali smo kao ljudi, kao muškarci i pokazali smo reakciju. Sa druge strane, kada sukob počne na terenu, treba tu i da ostane. Ne treba da tražiš igračima drugog tima pred njihovim porodicama, prijateljima, navijačima da idete u tunel da nastavljate tamo borbu. Ne samo to, kada smo išli u svlačionicu, provokacije su se nastavile. Nazivali su nas svakakvim imenima i pokazivali su svašta rukama. Izjave turskih medija takođe su ofarbale drugačiju sliku i to je napravilo agresivne reakcije turskih navijača prema našim porodicama. To su veoma uznemirujuće poruke i pretili su nam smrću", napisao je Šengelija na društvenim mrežama, a preneo Košarkaški savez Gruzije.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem Specijalu.
Sa druge strane, Furkan Korkmaz je izneo drugačije viđenje situacije i incidenta u Tbilisiju.
„Bilo je kao ulična tuča. Nije bilo razgovora. Ljudi su nas samo napali. Naravno da smo reagovali i branili se, što smo i morali da uradimo kao muškarci. Takođe mislim da je postojao propust sa obezbeđenjem. Ili su jednostavno dozvolili njihovim igračima šta žele", izjavio je Korkmaz za turske medije, a preneo portal Basket njuz.
Turci su kasnije rekli da su kondicioni trener i Furkan Korkmaz napadnuti i zatražili snimke sa sigurnosnih kamera. Tim povodom javio se i predsednik Košakaškog saveza Turske Hido Turkoglu.
„Ako misle da je provokacija, zašto ne prikažu snimke javnosti? Ako misle da nekoga provociramo i imaju mu*a, zašto ne pokažu snimke da vidimo šta se desilo u svlačionici?. Onda ćemo videti ko laže, a ko ne. Ko provocira, a ko ne. Sledeći put kada ih vidite, to ih pitajte. Ako toliko verujete u ono što pričate, zašto ne pokažete snike sa kamera kako bi ceo svet video šta se desilo?“, postavio je pitanje Turčin.
BiH Francuska Evrobasket - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Evrobasket 2022
Bosanci se držali, a onda su samo spustili gard /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala