Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Sve što cveta, htelo bi da cveta, ali ne sme da počne da smeta...

© Foto : FIBASlovenija Belgija
Slovenija Belgija - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Pratite nas
Prošle su gotovo sve utakmice prvog dana osmine finala na Evrobasketu, a svi favoriti bili su bolji od autsajdera i prošli u narednu rundu. Tu se pre svih misli na domaćina Nemačku i Sloveniju koji su eliminisali Crnu Goru i Belgiju.
Ipak, ostaje utisak da su oba favorita do četvrtfinala stigli uz sudijsku pomoć na šta su posle mečeva ukazivali i iz tabora oštećenih reprezentacija.
Crna Gora je u dramatičnom finišu izgubila od domaćina, a scenario bi možda bio drugačiji da na 20 sekundi do kraja nije dosuđena sporna nesportska lična greška Kendriku Periju.
„Od samog početka turnira dešavaju se neobjašnjive stvari", tvrdi reprezentativac Crne Gore Vladimir Mihailović, pa nastavlja:
© Foto : FIBACrna Gora Nemačka
Crna Gora Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Crna Gora Nemačka
„Trudim se celu karijeru da ne komentarišem suđenje, ali ovo prvenstvo je gore nego ikada po tome. Došli smo u situaciju da zapretimo i pobedimo, na Dubljeviću je bio faul na tri razlike, i mene su gurali u leđa na onom polaganju. To su stvari koje se nama ne gledaju, a njih su čašćavali velikim brojem penala i to je direktno odlučilo utakmicu“, tvrdi košarkaš.
Ni njegov saigrač Dino Radončić nije bio zadovoljan tretmanom od strane sudija. Čak smatra i da FIBA ne haje mnogo kome daje da sudi mečeve.

„Najbolji treba da sude najboljim igračima. Žao mi je zato što se puno rada i truda ulaže celog leta da bi oni svirali kako hoće i otišli, dok ćemo mi o ovom da razmišljamo danima“, rekao je Radončić.

Selektor Belgije Dario Đerđa nije mogao da sakrije razočaranje posle poraza njeogovog tima od favorizovane Slovenije i Luke Dončića (88:72). Dugo su bili u egal poziciji, ali je nekoliko spornih odluka omogućilo pobedu rivalu.
„Mesecima slušam kako će sve biti fer, 50-50. I kako će svi imati jednaka prava. Ali, to se ne događa“, razočarano je konstatovao Đerđa.
Sve ove tvrdnje malih naspram velikih podsećaju nas da nigde više, pa ni pred FIBA niko nije isti. I kao što bi rekao legendarni Bora Čorba u onim svojim stihovima: „Sve što cveta, htelo bi da cveta, ali ne sme da počne da smeta“.
Jer tada dođu „čike u sivom s pištaljkama.
Slovenija Belgija - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Evrobasket 2022
Dončićev novi rekord poveo Sloveniju do pobede /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala