- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika zapretila sankcijama onima koji ne budu poštovali ograničenje cene ruske nafte

© Sputnik / Aleksandar MilačićNovinari iz Srbije u obilasku rafinerije nafte u Omsku, Rusija
Novinari iz Srbije u obilasku rafinerije nafte u Omsku, Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nameravaju da kažnjavaju fizička lica i kompanije koje budu kupovale rusku naftu po ceni većoj od limita koji utvrdi Vašington i njegovi partneri, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

„Protiv lica koja obavljaju značajnu kupovinu nafte po ceni iznad limita i svesno traže usluge od kompanija koje podležu politici pružanja usluga prevoza nafte morskim putem, kao i lica koja svesno pružaju lažne informacije, dokumentaciju ili procenu takve kompanije koja pruža usluge mogu biti uvedene sankcije“, navodi se u dokumentu.

Takođe se navodi da će za kompanije koje pružaju usluge transporta nafte morskim putem biti uspostavljen režim koji ih štiti od bilo kakvih posledica za kršenje režima ukoliko su dovedene u zabludu „falsifikovanim dokumentima koja su dostavila lica koja postupaju protivpravno“.
SAD će zajedno sa saveznicima iz G7 i EU uvesti zabranu prevoza ruske nafte morskim putem 5. decembra, a naftnih derivata 5. februara 2023. godine, navodi se u objavi.
Cenovni limit za uvoz ruske nafte odrediće sve zemlje koje pristanu na primenu novog mehanizma.
Ministri finansija zemalja članica G7 su 2. septembra jednoglasno doneli odluku da se ograniči cena ruske nafte i da se zabrani prevoz naftnih proizvoda morem iz Rusije, koji nisu kupljeni po ograničenim cenama. Potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak je izjavio da Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje podržavaju ograničenje cena ruske nafte.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
RUSIJA
„Mrzni, mrzni, vučji repu“: Putin o poziciji Zapada u sferi energetike /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala