Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Osnovna škola – odličan (5)

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije završila je osnovni posao na Evropskom prvenstvu za ocenu odličan – pet. Toliko utakmica, toliko pobeda. Sada je vreme za srednju školu (nokaut faza), a nadamo se da će na fakultetu diplomirati sa zlatom oko vrata posle finala u Berlinu.

Osnovna škola

Srbija jeste igrala u najslabijoj grupi na šampionatu, ali svakako je trebalo izaći i pobediti redom reprezentacije kao što su Holandija (100:76), Češka (81:68), Finska (100:70), Izrael (89:78), Poljska (96:69).
Gledano atmosferu u ekipi, deluje da je sve u najboljem redu.
Gledajući rezultate, u tvrdnju iznad možemo da budemo još zadovoljniji.
Jedini „minus“ za sada možemo da nađemo u tome da Orlovi nisu imali nekog baš ozbiljnog i teškog protivnika, tako da će meč sa Italijom u osmini-finala biti prilično nezgodan.
Takođe, problem Orlovima prave povrede. Najvažnije je da se Nikola Milutinov vratio na parket, odigrao je dobar meč protiv Poljaka, osetio je teren, pa će u nastavku turnira mnogo značiti ekipi Svetislava Pešića.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Vanja Marinković je imao problema sa stomakom, ali je i on uspeo da zaigra protiv Poljaka i najavi da će biti spreman za Italijane. Nažalost, deluje da ćemo teško do kraja prvenstva na delu videti Nemanju Nedovića zbog povrede lista.
Kada je sama igra u pitanju, bilo je jako dobrih stvari, vidljivo je da je Nikola Jokić vođa tima, da ga prati Vasilije Micić u stopu, a da su ostali tu da doprinesu koliko mogu.

Srednja škola

Ako ovih pet pobeda možemo da ocenimo kao „odlične“ u duhu osnovne škole, onda sada za Orlove sledi – srednja škola.
Znamo da je to turbulentan period, da je teško navići se na nove uslove, a oni će biti baš takvi u Berlinu gde će se igrati celokupna nokaut faza.
Prvi izazov Orlovima biće da preskoče Italijane, a ukoliko to i učine, u sledećem razredu čekaju ih ili Francuzi ili Turci. S obzirom da je Evrobasket gotov za Šejna Larkina, jasno je da su Trikolori favoriti u tom susretu.
Italijani su već pokazali Srbiji u prijateljskom duelu da mogu da budu veoma ozbiljan protivnik sa vođom Simoneom Fontekijem, a o Francuzima ne treba trošiti reči, ali treba istaći da su na ovaj šampionat došli bez Nanda de Koloa i Nikole Batuma.

Fakultet

Ukoliko Srbija preskoči Italijane i Francuze/Turke, u potencijalnom polufinalu Orlovima bi za protivnika mogla da dođe Slovenija sa Lukom Dončićem.
Veliko je pitanje ko bi mogao da bude u polufinalu, a tek je finale daleko. Možda bi do tamo mogli da dođu Grčka ili Nemačka.Tada će biti vreme za diplomski rad i diplomu.
Nadamo se – onu zlatnu.
Hrvatska i Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
Bogdanović režirao „bekstvo“ od Srbije, ali je uhvaćen je u laži: „Hteo sam da pogodim“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala