- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski ambasador: Nove isporuke oružja Kijevu ne mogu da promene balans snaga na terenu

© AP Photo / Mary AltafferStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja rekao je da nove isporuke oružja Kijevu ne mogu da izmene balans snaga na terenu, već samo da prolongiraju kraj režima ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.
„Zapadno oružje nema presudnu ulogu na bojnom polju u Ukrajini, ma koliko Zapad tvrdio suprotno“, rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN o isporukama zapadnog naoružanja Kijevu.
Sve su šanse, naveo je on, da će Kijevu isporučivati novo naoružanje.
„Da li će to promeniti situaciju na bojnom polju? Kardinalno neće. I to kažu vodeći vojni eksperti. Novo oružje ne može da promeni balans snaga, ali može da prolongira agoniju režima Zelenskog i odloži neslavan kraj tog režima“, rekao je ruski ambasador.
On je dodao da ruska vojska metodično „melje“ ne samo zastarelo sovjetsko oružje, nego i moderno oružje NATO:
Ukrajina je ne samo platforma gde NATO može da odbaci zastarelo oružje, već i poligon za testiranje novog, ako i za reklamiranje oružja koje je predviđeno za izvoz.
„Zbog toga bi bilo naivno misliti da će Vašington i London u skorije vreme promeniti svoju podstrekivačku politiku“, istakao je šef ruske Misije u UN.
Prema njegovim rečima, NATO direktno rukovodi aktivnostima Kijeva na ratištu.
Ukrajinu su preplavili zapadni vojni instruktori, rekao je on i dodao da indirektna konfrontacija NATO i Rusije objektivno povećava rizik od direktnog sukoba sa Alijansom, uprkos tvrdnjama da se čini sve da se takav scenario izbegne.
Ukrajinski korupcionaši su uspostavili su isporuke zapadnog oružja na svetsko crno tržište, naveo je Nebenzja.

„Zapadno vojno rukovodstvo već otvoreno priznaje da ne može da isprati ko je krajnji korisnih njihovog oružja. Ali, oni ne mogu da ne znaju da su ukrajinski korupcionaši osposobili kanale za isporuke oružja koje dobiju od Zapada na svetsko crno tržište“, rekao je Nebenzja.

Rukovodstvo zapadnih država pretvara Ukrajinu u svetski hab za nelegalne isporuke oružja koje u najskorije vreme mogu da upotrebe teroristi u Evropi, Aziji, na Bliskom istoku i u Africi, zaključio je on.
Municija - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
RUSIJA
Ukrajina postala „crna rupa“ za zapadno oružje, Rusi će dobiti mnogo muzejskih eksponata /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala