- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kraljica Elizabeta Druga u teškom stanju, prinčevi stigli u zamak

© AP Photo / Alastair GrantBritanska kraljica Elizabeta
Britanska kraljica Elizabeta - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Lekari su zabrinuti za zdravlje britanske kraljice Elizabete Druge i preporučili su da ona ostane pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj, saopštila je danas Bakingemska palata.
Članovi uže porodice su obavešteni o zdravlju 96-ogodišnje kraljice, prenosi Bi-Bi-Si koji je prekinuo sa emitovanjem redovnog programa kako bi iz minuta u minut obaveštavao o zdravstvenom stanju kraljice.
Britanski princ Čarls doputovao je hitno u rezidenciju kraljice Elizabete Druge u zamku u Škotskoj. Princ od Velsa je stigao u Balmoral zajedno sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, saopštio je portparol njegove kraljevske rezidencije. Sa njima je doputovala i princeza Ana.
Kraljičini sinovi, prinčevi Edvard i Endrju, i kraljičin unuk, princ Vilijam, stigli su u zamak Balmoral u Škotskoj, javlja Bi-Bi-Si.
Sa njima je u zamak došla i Sofija, supruga princa Edvarda.
Vilijamova supruga Kejt, vojvotkinja od Kembridža, ostala je u Vindzoru, jer su njihova deca danas provela prvi dan u novoj školi.
Princ Hari je na putu ka zamku, saopštio je njegov portparol. On putuje bez svoje supruge Megan Markl.
Britanski javni servis javio je ranije da je avion sa sedam članova kraljevske porodice sleteo na aerodrom Aberdin.
Britanski mediji prenose i da su ostali članovi porodice takođe pozvani u Balmoral, dok se na društvenim mrežama spekuliše da su otišli na poslednji pozdrav.
Kraljica je juče odložila sastanak sa svojim savetnicima iz Državnog saveta Velike Britanije, nakon što su joj lekari preporučili da se odmori.
Prethodnog dana ona je imenovala Elizabet Tras za novu premijerku u zamku Balmoral.
Tras je rekla da je cela zemlja zabrinuta zbog ovih vesti, preneo je Rojters.
"Moje misli i misli naroda širom Velike Britanije u ovom trenutku su sa Njenim veličanstvom kraljicom i njenom porodicom", poručila je Tras.
Tradicionalna ceremonija smene garde, koja je trebalo da se sutra održi ispred Bakingemske palate, otkazana je. Ispred palate postavljen je znak kojim se turisti obaveštavaju da je ceremonija otkazana.
Elizabet Tras i zvanično je nova premijerka Velike Britanije nakon sastanka sa kraljicom Elizabetom Drugom u Škotskoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SVET
Kraljica potvrdila, Elizabet Tras i zvanično premijerka Velike Britanije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala