- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Gradonačelnik Vašingtona proglasio vanredno stanje zbog dolaska migranata iz Teksasa i Arizone

© AP Photo / Julio CortezMigranti u SAD na granici sa Meksikom
Migranti u SAD na granici sa Meksikom - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Gradonačelnik američke prestonice, Vašingtona, Mjuriel Bauzer proglasila je u četvrtak vanredno stanje zbog krize koja je nastala usled dolaska hiljada imigranata u američku prestonicu iz Teksasa i Arizone.
Vlasti južnih saveznih država, koje su preuzele najveći teret priliva ilegalnih imigranata koji u SAD ulaze preko porozne granice sa Meksikom počele su ranije ove godine autobusima da prevoze hiljade ljudi u gradove na severu kako bi ukazali na postojanje imigracione krize.
Plan za vanredne situacije Vašingtona uključuje uspostavljanje Kancelarije za imigrantske usluge, podređene Odeljenju za ljudske usluge, čija će misija biti pružanje podrške migrantima.

„Ovim planom ostajemo verni vrednostima koje vladaju u Vašingtonu i gradimo sistem koji će podržati saosećajan, dosledan i dobro koordinisan odgovor“, rekla je Bauzerova u izjavi za medije i dodala:

„Ovo je novi izazov za Vašington, ali uverena sam da ćemo, ako se budemo vodili našim vrednostima i ako postavimo sisteme na pravi način, što radimo sa Kancelarijom za imigrantske usluge, odgovoriti na izazov na način da naša zajednica bude ponosna", rekla je ona.
Zajedno sa novom kancelarijom za migrante, plan daje ovlašćenja gradu da izdvaja i troši novac iz budžeta za reagovanje po hitnim slučajevima i omogućava glavnom službeniku za nabavke grada da traži dodatnu pomoć. Od kancelarije se takođe očekuje da pruži podršku i usluge nevladinim organizacijama koje su već uključene u pružanje pomoći migrantima.
Republikanske vlasti u Teksasu i Arizoni počele su prošlog proleća da šalju autobuse sa migrantima na sever u gradove koje vode Demokrate, navodno da bi skrenule pažnju na krizu na južnoj granici. Vašington je glavni cilj kampanje, a Njujork i Čikago su na listi od prošlog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala