Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

„Dogovor“ Ukrajine i Hrvatske – jer ne žele Srbiju

© Foto : FIBAIvica Zubac
Ivica Zubac - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Hrvatske odigrala je sve mečeve u grupnoj fazi na Eurobasketu, a u poslednjim trenucima susreta protiv Ukrajine (90:85) imala je priliku da „bira“ svoj put u nokaut fazi.
Najpre je pobedom definitivno izbegla Srbiju, a onda je promašenim slobodnim bacanjem omogućila i Ukrajini da ne naleti na Orlove u osmini finala.
Tako su dva tima odigrala meč čiji je rezultat faktički odgovarao i jednima i drugima, jer niko nakon njega neće igrati protiv Orlove.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Reprezentativci Hrvatske imali su prednost od sedam poena, a da su pobedili osam razlike Ukrajinci bi bili rival Srbiji u osmini finala, dok bi Hrvati bili drugi.
Ipak, iskusni NBA as promašio je slobodno bacanje i tako na papiru „olakšao“ put hrvatskim reprezentativcima.
Bogdanović je pri rezultatu 90:83 prvo pokazivao klupi Hrvatske da drži situaciju pod kontrolom, a zatim promašio slobodno bacanje nakon kojeg je postalo jasno da razlika neće iznositi više od osam poena u korist ekipe Damira Mulaomerovića.
Šutirao je oštro i praktično bez luka.
Naravno, Hrvatska pobedom od samo pet poena razlike nije u potpunosti izbegla Srbiju. Ukoliko bi naš nacionalni tim večeras izgubio od Poljaka, preselili bismo se u drugi deo žreba i tamo igrali upravo protiv reprezentacije Hrvatske.
Sudeći po prva četiri meča na turniru, za tako nešto su male šanse, pa je jasno šta su Hrvati pokušali da izbegnu u samom finišu meča protiv Ukrajine.
Gost emisije Miljanov korner nedavno je bio selektor Pešić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala