- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Buđenje Zapada: Hoće li „general zima“ Evropu izlečiti od rusofobije | Svet sa Sputnjikom

© AP Photo / Mary Altafferzima
zima - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Antivladin miting u Češkoj, štrajk farmera u Belgiji, Francuskoj i Holandiji, spaljivanje računa za struju u Italiji – u Evropi jača svest da će iracionalna antiruska politika tamošnjih elita na kraju doći na naplatu običnim građanima.
Demonstrante u Pragu, gde je na proteste izašlo 70.000 ljudi, premijer Petar Fijala nazvao je „proruskim snagama“, propustivši da objasni kako je to preko noći „ruska propaganda“ bila tako uspešna u zemlji gde su ruski mediji zabranjeni. Ali ni u situaciji kad je neizvesno hoće li „Severni tok 1“ zbog kvara uopšte obnoviti rad, a vlasti evropskih zemalja prebrojavaju kilovate struje, zapadni krstaši ne odustaju: Analena Berbok obećava Ukrajini podršku dok god bude trebalo, ma šta mislili nemački birači, Žozep Borelj se raduje što će građani Rusije sad teže dobijati vize, a G7 stvarno misli da može da ograniči cenu ruske nafte.
Ako ne mogu građani, može li „general zima“ da otrezni evropske elite? Zašto se londonski „Dejli telegraf“ žali da je Britanija „upala u Putinovu zamku“ i da zajedno sa EU klizi u ekonomsku provaliju? Kako su to kaznili Moskvu kad i zapadni analitičari priznaju da se Rusija kupa u parama? Da li su apsurdne odluke SAD i EU pokrenule ogromnu globalnu oluju? Hoće li se i kako ona odraziti na Srbiju?
Odgovore na ova pitanja potražićemo u emisiji „Svet sa Sputnjikom“, čiji su gosti analitičari Dragoljub Anđelković i Branko Pavlović.
Svet sa Sputnjikom, 7.9.2022.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala