- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Strah od trećeg svetskog rata sprečio Ilona Maska da kupi Tviter

© AP Photo / Hannibal HanschkeIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Vlasnik „Tesle“ Ilon Mask navodno je u privatnom razgovoru rekao da nema smisla kupovati Tviter ako je svet osuđen na propast, rečeno je u utorak u sudu, tokom procesa u kome kompanija pokušava da natera milijardera da ispuni obećanje i kupi platformu za 44 milijarde dolara.
SMS poruke koje je Mask poslao bankaru investicione grupe „Morgan Stenli“ pročitao je advokat Tvitera tokom saslušanja, piše Biznis insajder, a prenosi RT.
„Hajde da sačekamo nekoliko dana. Sutrašnji Putinov govor zaista je važan. Neće imati smisla kupovati Tviter ako se krećemo ka Trećem svetskom ratu“, glasi jedna od njih.
Mask je mislio na govor koji je ruski predsednik Vladimir Putin održao na proslavi godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu 9. maja – na Zapadu su postojala široka očekivanja da će Putin iskoristiti paradu na Crvenom trgu da objavi formalni rat Ukrajini i proglasi opštu mobilizaciju u Rusiji i na taj način uđe u direktnu konfrontaciju sa NATO-om. Ni jedno od ovih predviđanja nije se ostvarilo.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SVET
Mask podneo kontratužbu protiv Tvitera
Mask je u julu odustao od kupovine Tvitera, tvrdeći da ga je kompanija obmanula u informaciji o broju lažnih naloga na platformi. Tviter sada na sudu pokušava da dokaže da je Mask odustao zbog ličnih finansijskih briga i pokušava da ga natera da ispuni dogovor.
Maskov advokat tvrdi da su zastupnici Tvitera pogrešno okarakterisali poruku – naglasio je da će Maskov pravni tim dokazati da je argument „potpuna besmislica“.
Maskovi advokati ranije su citirali otkrića bivšeg šefa bezbednosti Tvitera, sada uzbunjivača, Pejtera Zatka – tvrdili su da njegove optužbe protiv bivšeg poslodavca potkrepljuju Maskove procene. Zatko, između ostalog, tvrdi da je uprava Tvitera obmanula regulatore o broju lažnih naloga na platformi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala