- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Istraživanje: Više od polovine stanovnika Zaporoške i Hersonske oblasti želi u sastav Rusije

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaDan Rusije u Melitopolju
Dan Rusije u Melitopolju - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Više od polovine stanovnika Zaporoške i Hersonske oblasti želi da se njihovi regioni pridruže Rusiji, pokazuju rezultati istraživanja kompanije „Insomar“.
Učesnike u anketi su pitali da li će se izjašnjavati o teritorijalnoj pripadnosti njihovih regiona.
U Zaporoškoj oblasti je 74 odsto ispitanika saopštilo da nameravaju da se izjasne po tom pitanju, 13 odsto da ne namerava, dok ostali nisu mogli da odgovore. U Hersonskoj oblasti 61 odsto ispitanika planira da se izjasni po pitanju teritorijalne pripadnosti regiona, 22 odsto ne namerava da učestvuje u tome, dok 17 odsto nije moglo da odgovori.
Učesnike u anketi su takođe pitali: „Da li biste Vi lično želeli da nakon završetka vojne operacije teritorija vašeg regiona ostane u sastavu Ukrajine, da uđe u sastav Rusije ili da postane nezavisna država?“.
U Zaporoškoj oblasti je 71 odsto ispitanika izjavilo da bi želelo da njihova teritorija uđe u sastav Rusije, šest odsto da ostane u sastavu Ukrajine, šest odsto da postane nezavisna država, dok 17 odsto nije moglo da odgovori.
U Hersonskoj oblasti 63 odsto učesnika u istraživanju izjasnilo se za to da njihova oblast uđe u sastav Rusije, 11 odsto da ostane u sastavu Ukrajine, sedam odsto da postane nezavisna država, dok 19 odsto nije moglo da odgovori.
Kompanija „Insomar“ je sprovela istraživanje 6. septembra 2022. godine. U njemu je učestvovalo po 1.000 ispitanika sa obe teritorije.
Stela u Hersonu - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija: Hersonska oblast, Zaporožje i Donbas mogu da računaju na našu pomoć tokom referenduma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala