Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Ko je urekao srpske „dvojke“?

© Foto : FIBABogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Od momenta kada je trebalo da se okupi reprezentacija Srbije pa do sada, najveći maler Orlove je „poterao“ na bekovskim pozicijama. Povrede se samo nižu, od Bogdana Bogdanovića, preko Alekse Avramovića i Vanje Marinkovića, sada i do Nemanje Nedovića.
Sve je počelo sa Bogdanovićem. Još pre objavljivanja konačnog spiska bilo je jasno da Bogdan neće igrati na Evropskom prvenstvu jer je ovog leta morao da obavi operaciju kolena.
Bio je to ogroman udarac na bekovske pozicije, ali nažalost se nije sve završilo na tome.
Posle toga selektor Svetislav Pešić rešio je da ne računa više na Miloša Teodosića, tako da su spoljne pozicije dodatno oslabljene, da bi samo par dana kasnije Aleksa Avramović napustio reprezentaciju zbog problema sa rukom.
U međuvremenu je i Nemanja Bjelica otpao zbog povrede (pozicija krilnog centra), a Nemanja Nedović se u međuvremenu oporavio od udarca u kuk protiv Slovenije.
Ipak, Nedović je na meču protiv Izraela povredio list, ispostavilo se da je u pitanju delimična ruptura i da neće moći da igra do kraja šampionata. Novi udarac za Pešića na bekovskim pozicijama.
Da sve bude gore, Vanja Marinković je propustio dve utakmice na ovom šampionatu zbog bola u stomaku, a bio je na prvim utakmicama u prvoj petorci, baš na poziciji dva.
„Vanja ima stomačne probleme, Milutinov će trenirati u utorak, videćemo da li će igrati protiv Izraela, još ne znamo. Imamo onda dan pauze gde on može da napravi font treninga, što mu je najvažnije. On nam je vrlo važan igrač“, rekao je Pešić pred duel sa Izraelcima.
I tu je u celu ovu priču ušao i Milutinov koji je zbog viroze preskočio prve četiri utakmice reprezentacije.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem Specijalu.
Kada se sve sabere i oduzme, Orlovi su imali mnogo pehova na bekovskim pozicijama, ali i na ostalim nije baš bilo bezazleno.
Sigurno su se navijači reprezentacije uhvatili za glavu kada su videli kako se Vladimir Lučić drži za koleno posle jednog pada na utakmici protiv Izraela, ali se srećom ispostavilo da on nije teže povređen.
Kada se sve sabere i oduzme, za Orlove je u ovom momentu, kada se zna da Nemanja Nedović neće igrati, najvažnije da se Vanja Marinković oporavi, te da Nikola Milutinov uđe u rotaciju.
Za kasnije ćemo videti. Samo da nas povrede konačno zaobiđu.
Rokas Jokubaitis Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Evrobasket 2022
Kraj za hrabre Bosance!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala