- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin, Šojgu i Gerasimov ispratili glavnu fazu vojnih vežbi „Vostok 2022“ /video, foto/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na vojnim vežbama "Vostok 2022"
Predsednik Rusije Vladimir Putin na vojnim vežbama Vostok 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin ispratio je aktivnu fazu strateških komandno-štabnih vojnih vežbi „Vostok 2022“ koja se održava na poligonu Sergejevski u Primorskom kraju.
Učesnici u manevrima su razrađivali pitanja osiguravanja vojne bezbednosti u istočnom regionu. Kako je ranije saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Putin je uoči toga održao zatvoreni sastanak sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom i načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovom.
Strateške komandno-štabne vojne vežbe „Vostok 2022'“održavaju se od 1. do 7. septembra 2022. godine pod rukovodstvom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije. Uvežbavaju se odbrambena i ofanzivna dejstva na sedam poligona Istočnog vojnog okruga. Na vežbama se razrađuju različite varijante saradnje između različitih vidova vojske i koalicionih grupacija trupa u interesu osiguravanja vojne bezbednosti Rusije i njenih saveznika u zoni odgovornosti Istočnog vojnog okruga.
U vežbama je angažovano preko 50.000 vojnika iz 14 zemalja, više od 5.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući preko 140 letelica, 60 vojnih brodova, čamaca i pomoćnih plovila.
Zajednička dejstva prate i operativne grupe za upravljanje, vojni kontingenti i posmatrači zemalja ODKB-a, ŠOS-a i drugih partnerskih zemalja, među kojima su Azerbejdžan, Alžir, Jermenija, Belorusija, Indija, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Laos, Mongolija, Nikaragva, Sirija i Tadžikistan.
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka o vojnoj industriji u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
RUSIJA
Putin stigao na vežbe „Vostok 2022“: U toku zatvoreni sastanak sa vojnim vrhom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala