- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Operski spektakl u Beogradu: Slavni bariton Željko Lučić u ulozi Rigoleta

© Foto : Belgrade Waterfront"Opera na vodi"
Opera na vodi - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
Verdijeva opera „Rigoleto“ sa svetski poznatim baritonom Željkom Lučićem u naslovnoj ulozi, biće izvedena 10. septembra u Beogradu na vodi.
Operski dragulj koji već dve sezone oduševljava opersku publiku, Verdijev „Rigoleto“ Srpskog narodnog pozorišta, biće najpre izveden 7. septembra u Novom Sadu, a zatim i 10. septembra u Beogradu u okviru spektakla „Opera na vodi“.
Predstojeća dva izvođenja biće posebna, jer će se u ulozi Rigoleta, dvorske lude, naći proslavljeni bariton Željko Lučić koji je karijeru započeo upravo u čuvenom novosadskom teatru.
Ovaj slavni operski pevač i jedan od najcenjenijih srpskih baritona, koga nazivaju „verdijanskim“ jer su ga proslavile uloge u Verdijevim operama, nastupao je na mnogim scenama u svetu, među kojima se izdvajaju četiri najprestižnije operske kuće – njujorški Metropoliten, Milanska skala, Bečka opera i Kraljevska opera u Londonu. Međutim, njegovi nastupi u Srbiji su izuzetno retki.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Narodno pozorište u Beogradu/Lična arhiva umetnikaNajpriznatiji svetski bariton Željko Lučić
Najpriznatiji svetski bariton Željko Lučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Najpriznatiji svetski bariton Željko Lučić
„Opera na vodi“, jedinstveni muzičko-scenski događaj na otvorenom, održava se četvrtu godinu zaredom. Scena na platou iza Geozavoda ugostiće najuspešnije domaće izvođače, dok će se u ulozi specijalne gošće, zahvaljujući podršci Italijanskog centra za kulturu, naći Alida Berti, koja će specijalno za ovu priliku odigrati ulogu Đilde, Rigoletove kćerke.
Operski spektakl na otvorenom ove godine zajednički organizuju „Hjumen Distrikt“, Opera Srpskog narodnog pozorišta i Beograd na vodi.
Beogradsko izvođenje Verdijevog „Rigoleta“ zakazano je za subotu, 10. septembar, na platou iza Geozavoda, ekskluzivnom prostoru u okviru Beograda na vodi, s početkom u 20 časova. Ulaz će, kao i tokom prethodnih godina, biti besplatan za sve posetioce.
Narodno pozorište u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
KULTURA
Počela Letnja operska akademija „Rosi festa“: Pučinijeva opera na brodu na Savi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala