- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Mihajlovićeva: Podnete tri prijave protiv Grčića,nema potvrde o odbacivanju

© Sputnik / Lola ĐorđevićZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da nisu obavešteni o odbacivanju krivične prijave protiv Milorada Grčića i navela da je Ministarstvo podnelo tri prijave.
Tokom posete Nišu ona je rekla da nije dobijena potvrda da je odbačena tužba protiv bivšeg v. d. direktora EPS-a i rekla da bi takva odluka, ako je tačna, možda bila zasnovana na pravu, ali bi bila suprotna logici, pravdi i zdravoj pameti.
„Nismo dobili zvaničnu odluku tužilaštva, o tome sam saznala iz novina, Ministarstvo rudarstva i energetike nije dobilo nijedan podatak da je odbačena prijava, niti znamo koja, pošto smo podneli tri", rekla je ona.
Precizirala je da je jedna prijava podnete Višem javnom tužilaštvu, jer je nezakonito Grčić bio v. d. direktora EPS-a.
"Druga je podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal, jer je lažima i neistinama pravio paniku i naneo štetu budžetu od 60 miliona dinara i zaustavio proces rada na kopovima u periodu od pet sati i treću, takođe Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog svega što se dešavalo u decembru prošle godine kada je bila ugrožena i nacionalna bezbednost", rekla je ona.
Mihajlović je ocenila da je tužilaštvo nezavisan organ te da se čeka zvanična odluka.
"Ovako ne mogu da komentarišem, ali sam iznenađena, jer ako je tako, to onda nema veze sa logikom i pravdom“, rekla je ona, odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska distributivnog dispečerskog centra EDS u Nišu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala