Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Miljenovićeva asistencija: Dok se čeka na reakciju Dončića – jedna dobra stvar za Srbiju

© SputnikNenad Miljenović
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
U toku Evropskog prvenstva u košarci mnoge oči biće uprte u Nikolu Jokića i Vasilija Micića, a kolumnista Sputnjika sporta upravo je njihov nekadašnji saigrač iz Mege i bivši košarkaš Partizana – Nenad Miljenović.
Krenimo od utakmice naše reprezentacije i Finske. Odličan pristup Orlova, sjajan protok lopte, dobra odbrana iz koje smo dali mnogo lakih poena iz kontranapada.
Ponovo smo sačuvali energiju ključnih igrača, važno je vraćanje Nedovića u ritam i nadamo se Milutinova u naredne dve utakmice.
Kuridža je igrao na poziciji „pet“ umesto Ristića zbog niske i šuterske postave Finske.
Ono što već sada gledamo je rasplet druge grupe, gde je moguće da nam protivnik u osmini finala bude Italija ili Hrvatska.
Finska izvlači maksimum iz rostera koji imaju, igraju jako brzo sa niskom petorkom i Markanenom na petici, dosta brzo i dosta ranih šuteva za tri poena, ali poseduju nedovoljan individualni kvalitet za nešto više.
Što se tiče drugih grupa, Španija je izgubila od Belgije, Turska pobedila Belgiju, vidi se da Španija nema kvalitet kakav je imala i poraz nije slučajnost, nije slab dan.
Osmina finala će pokazati koliko Španija može.
Turska... Larkin ima ogromnu minutažu, nemaju dovoljnu širinu u napadu. Deluje da i oni mogu da imaju problema u osmini finala.
U Grupi B, Litvanija i Nemačka odigrali su najbolju utakmicu do sada. Litvaniji nedostaje još jedan pravi plej koji će da iskreira sve kada se lomi meč.
Nemačka sa druge strane odlična, kao i u prve dve utakmice. Dešava se da trener upari Loa i Šrudera i to izgleda jako dobro. Vagner igra odlično, mogao bi da se etablira kao jedan od igrača sa odličnom perspektivom posle turnira.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem Specijalu.
Nemačka deluje kao ozbiljan kandidat za medalju, imaju i visinu i šut i dubinu rostera. Domaćin su prvenstva.
Slovenija je ušla opušteno u meč, dopustila je Bosni da se odlepi i nije mogla da je stigne. Dončić se muči sa šutem za tri, 4/22 za sada, sve su to teške situacije iz koraka unazad.
U lošem je ritmu, gubi pet lopti po utakmici. Nije dominantan kao što smo očekivali, ali očekuje se reakcija.
Bosna ima kvalitet, Musa i Nurkić nose reprezentaciju. Tu je i Roberson sa dobrim šutem.
Kod Francuza se Jabusele nameće kao lider ekipe, stavom i ponašanjem, to sam video u ličnom duelu sa Sabonisom. Pokazao je fizičku prisutnost. Francuzi se još traže i traže formulu po kojoj mogu da budu opasni u eliminacionoj fazi.
Ključ Grčke za sada je Tajler Dorsi, pridružio se Janisu i ubacuje veliki broj poena spolja. Pogodio je veliki broj šuteva, vratili su se i Papajanis i Papapetru u ekipu.
Grčka je definitivno u najužem krugu favorita, veliki su, pronalaze rešenja u napadu, da rašire odbranu protivnika za Janisa.
Do sledećeg čitanja...
Srbija Finska - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija na skeneru: Granitna odbrana i rastrčane noge - po Karijevom receptu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala