Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Italija pobedila Hrvatsku!

© Foto : FIBAAkile Polonara
Akile Polonara - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Italije savladala je Hrvatsku sa 81:76 u četvrtom kolu Evropskog prvenstva čime se situacija u Grupi C dodatno zakomplikovala i imaće veliku važnost pošto se ukršta sa Grupom D u kojoj nastupa Srbija.
Italija je ostvarila drugu pobedu, Hrvatska je doživela drugi poraz i te ekipe sada zauzimaju treću i četvrtu poziciju na tabeli.
Ukoliko Ukrajina u poslednjem kolu prve faze savlada Hrvatsku poslaće je na duel sa Srbijom koja će izvesno biti prvoplasirana u Grupi D, samo to treba da potvrdi u finalnom duelu sa Poljskom.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Što se tiče duela Italije i Hrvatske, domaća ekipa je od početka bila dominantna, problemi su nastali u trećoj deonici kada je rival preokrenuo, ali je u finalnom kvartalu vraćena razlika.
Najbolji u pobedničkom timu bili su Simone Fontekio i Nikolo Meli sa po 19 poena, a u ekipi Hrvatske jedini vredan pomena je Bojan Bogdanović sa 27 poena.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala