Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pešić hvalio ekipu, Kalinić došao da pita za slobodan dan

© Foto: FIBASrbija - Finska, Evrobasekt 2022
Srbija - Finska, Evrobasekt 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije trenutno su nezaustavljivi, a u to su se uverili i Finci koji su se izgleda bezuspešno nadali senzaciji. Svetislav Kari Pešić, selektor srpskog tima, pričao je o tome da je izuzetno je zadovoljan igrom ekipa posle prva tri kola u kojima su upisane ubedljive tri pobede, a Nikola Kalinić molio je selektora za dan odmora.
Vidno zadovoljan Svetislav Pešić govorio je nakon pobede nad Finskom o svim aspektima koji su funkcionisali u timu.
„Prvo želim da čestitam svim igračima, ne zato što smo pobedili, nego zato što smo imali ozbiljan stav od početka meča. Finski tim je ovde najbolji u tranziciji i ovo je razlog zbog koga sam insistirao još jednom da svi igrači budu jako koncentrisani u odbrani tranziciji. Ako znate da su nam dali samo 13 poena iz tranzicije, a kada im kontrolišete tranziciju, kontrolišete im šut za tri poena“, rekao je Pešić.
Govorio je o tranziciji i pred odlazak na Evrobasket, a sada ponovo istakao koliko mu je to važno iako je svestan da previše puta ponavlja igračima isto.
„Mi mnogo pričamo i radimo na tome svaki dan, ubio sam ih pričom o tome kako je bitno to svaki dan, ta odbrana od tranzicije. Sve te ekipe do sada su dobre u tranziciji i to nas najviše zanima. Ne mislim da ne trebamo i ostale stvari da spominjemo, ali je odbrana tranzicije baza svake odbran“, objasnio je Pešić.
Iako su Orlovi zabeležili pobedu od 30 poena razlike, i igrali svi ko jedan, Pešić ne želi da oni sada „polete“ već da se fokusiraju najpre na narednu utakmicu.
„Ne postoji Berlin, ne postoji osmina finala, postoji samo sledeća utakmica. To je važno jer je bitno da se pobedi, a i zato što samo ako daš maksimum možeš svoj nivo igre da podižeš“, istakao je selektor.
Na parketu je konačno pokazao koliko je bitan i Nemanja Nedović, a Srbiji ostaje da sačeka da se Vanja Marinković oporavi i Nikola Milutinov utrenira.
„Važno nam je bilo što je Nedović dobio minute da odigra, jer je jedno trening, a drugo utakmice. Drago mi je da ga je poslužio šut, a dobijamo jednog igrača više, Kuridža je odigrao ono što se od njega traži i jedna velika ekipa mora da ima potporu igrača sa klupe. Što se tiče Vanje, on ima stomačne probleme, bolove, uzeo je lekove i nadamo se da će mu biti bolje. Što se tiče Milutinova, ne znamo da li će da igra, ali treniraće sutra. Imamo kasnije i dan pauze, da napravi neki fond treninga što je njemu najvažnije“, istakao je Pešić.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem Specijalu.
S obzirom da je Milutinov zbog blagih zdravstvenih problema doputovao kasnije u Prag i stigao baš na utakmcu sa Finskom, Pešić je objasnio da moramo da budemo strpljivi.
„Što se tiče Milutinova, moramo da budemo strpljivi. Treniraće sutra, biće to njegov prvi trening sa ekipom posle duže pauze. Videćemo da li će sutra da igra. Imamo onda sledeći dan pauzu, gde može da radi neki fond treninga, što je njemu u ovom trenutku najvažnije. Naravno, on je nama vrlo važan igrač“, objasnio je Pešić.
Nikola Kalinić video je to kao šansu da on i saigrači dobiju slobodan dan, a onda je započela urnebesna konverzacija sa Pešićem.
„Ostatak ekipe je slobodan?“, pitao ga je Nikola Kalinić.
Sve zavisi kako ćemo se dogovoriti. Ako pobedimo protiv Izraela...“, odgovorio je Pešić uz smeh.
Slobodni smo“, nije odustajao Kalinić.
Da vidimo, nemoj da prerano donosimo odluke. Daj prvo da pobedimo“, nasmejao se Pešić.
„Pokušavam da dobijem priznanje pred novinarima“, raspoložen je bio Kalinić.
Srbija - Finska - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Evrobasket 2022
Orlovi u punom sjaju raširili krila protiv Finaca!
Italija - Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Evrobasket 2022
Iznenađenje dana – Ukrajina šokirala Italiju usred Milana
Srbija - Finska, Evrobasekt 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Evrobasket 2022
Baš je dobro biti Srbin u Češkoj /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala