- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator o ograničenju cena ruske nafte: Zapad može da izgubi bitku

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftna pumpa
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Odluka zemalja „Velike sedmorke“ (G7) da se ustanovi limit cena za rusku naftu će imati ozbiljne posledice za zapadnu ekonomiju, a u sukobu sa Rusijom Zapad rizikuje da izgubi, uveren je ruski senator Aleksej Puškov.
„Rusija i Zapad su ušli u dugotrajnu ekonomsku konfrontaciju u kojoj je zapadni svet spreman da se žrtvuje za postizanje čisto političkog cilja, neće dopustiti pobedu Rusije nad Ukrajinom i oteraće rusku ekonomiju u „crnu rupu“, napisao je Puškov na Telegramu.
Senator je dodao da se sada radi na takmičenju u „izdržljivosti“ ruskih resursa protiv antiruskih sankcija. Prema njegovim rečima, od rezultata tih konfrontacija će zavisiti ne samo tok svetskih događaja, već i sudbina zapadnog liderstva u 21. veku.
„Evropa kida energetsku pupčanu vrpcu koja ju je povezivala sa Rusijom, kladeći se na finansijsko i tehnološko slabljenje Moskve. Međutim, zbog velikih resursa kojima Rusija raspolaže, Evropa rizikuje da izgubi“, zaključio je Puškov.
Ministri finansija zemalja članica G7 su 2. septembra jednoglasno doneli odluku da se ograniči cena ruske nafte i da se zabrani prevoz naftnih proizvoda morem iz Rusije, koji nisu kupljeni po ograničenim cenama. Potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak je izjavio da Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje podržavaju ograničenje cena ruske nafte.
Naftna platforma u Baltičkom moru - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
RUSIJA
Rusija upozorava: Obustavićemo isporuku nafte zemljama koje podrže ograničenje cena ruskog goriva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala